Florin Cîțu l-a demis pe şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 20.09.2021, 16:36
Florin Cîțu l-a demis pe şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

După prefecții, subprefecții și secretarii de stat susținuți de USR-PLUS, Florin Cîțu l-a demis și pe șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, decizia fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Șeful Gărzii de Mediu, demis de Florin Cîțu

Premierul a continuat șirul demiterilor cu șeful Gărzii de Mediu. Luni, Octavian Berceanu, propus de alianța USR-PLUS, a fost demis din funcție. Decizia a fost deja semnată de Cîțu și publicată în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Octavian Alexandru Berceanu se eliberează din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu”, potrivit deciziei.

Până la numirea unui înlocuitor oficial, toate atribuțiile lui Berceanu vor fi preluate de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile.

Octavian Berceanu, activist de mediu, a fost propus în funcție de USR și numit în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu, în luna martie a acestui an.

La scurt timp după publicare deciziei in Monitorul Oficial, Berceanu le-a mulțumit foștilor colegi pentru rezultatele spectaculoase, cele mai bune din istorie, pe care instituția le-a avut în cele șase luni de mandat.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa”, a transmis Octavian Berceanu, pe Facebook.

Florin Cîțu l-a demis pe şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu
Octavian Berceanu

Fostul prefect își dorește să revină în funcție, cu un nou premier

Tot șase luni de mandat a avut și Alin Stoica. Fostul prefect al Capitalei a fost demis de premier la începutul lunii septembrie.

Alin Stoica a făcut un mic bilanț, tot pe Facebook, afirmând că a făcut ce a crezut că este mai bine pentru cetățeni și că, în cazurile în care a făcut greșeli, a încercat să le corecteze rapid.

„Începând de astăzi nu mai ocup funcţia de Prefect al Capitalei. Am încercat în aceste 6 luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetăţeni, într-o perioada destul de dificilă.

A fost şi prima mea experienţă în administraţia publică, o experienţă care m-a făcut să învăţ lucruri noi şi care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate.

Am făcut şi greşeli, pe care am încercat – şi sper că am reuşit – să le repar în cel mai scurt timp.”, a scris, pe Facebook, Alin Stoica.

Fostul prefect a precizat că a cunoscut mulţi oameni noi, cei mai mulţi foarte bine intenţionaţi, adăugând că este convins că singura formulă politică ce ar putea moderniza România este USR PLUS – PNL – UDMR.

„Funcţionari care merită mai mult şi un mediu de lucru care trebuie schimbat, dar şi oameni politici care înţeleg necesitatea modernizării României.

Sunt în continuare convins că singură alianţa care poate moderniza România este USR PLUS – PNL – UDMR şi de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier”, a mai scris Stoica.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...