Florin Cîțu explică interzicerea circulației de la ora 22.00. ”Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări”

Cristian Cojocaru 10.03.2021, 18:16
Florin Cîțu explică interzicerea circulației de la ora 22.00. ”Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări”

Astăzi s-a hotărât interzicerea circulației de la ora 22:00, iar premierul Florin Cîțu a venit cu o explicație în acest sens. Primul ministru a motivat decizia potrivit căreia s-a hotărât schimbarea orei la care cetățenii trebuie să fie în case.

Florin Cîțu a explicat motivul pentru care s-a hotărât interzicerea circulației mai devreme

În cadrul conferinței de presă de astăzi, premierul României a menționat cum a luat decizia cu privire la schimbarea orei de circulație. Acesta a menționat faptul că celelalte state au fost luate drept exemplu pentru a luat decizia de a reduce timpul de circulație pe timpul nopții, de la 23:00 la 22:00.

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a spus Florin Cîțu.

Prim-ministrul a afirmat că această măsură a dat roade până acum însă urmează a vedea cum va evolua situația la nivelul țării.

„Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a mai adăugat premierul.

Cetățenii vor purtea circula liber până la ora 22.00
Cetățenii vor purtea circula liber până la ora 22.00

Franța este una dintre țările care au adoptat această măsură

Florin Cîțu a mai adăugat faptul că aceste noi măsuri au fost introduse din cauza faptului că în continuare sunt mulți cetățeni care nu iau in considerare regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus, după relaxările care au avut loc în iarnă. Astfel, din cauza ignorării purtării măștilor de protecție dar și nerespectarea distanțării sociale, numărul de îmbolnăviri din ultimele trei săptămâni este în creștere.

„E o restricție minoră, având în vedere contextul european al pandemiei și ce se întâmplă în alte țări”, a afirmat Cîțu.

La finalul conferinței, premierul a fost rugat să dea câteva exemple de țări care au adoptat măsura de interzicere a circulației pe timpul nopții. În urma răspunsului, reiese faptul că Franța interzice dreptul de circulație mult mai devreme față de România.

„Franța, ora 18:00 și mai sunt câteva. O să le pun pe pagina de Facebook, dar sunt mai multe țări. Să știți că România este printre țările cu cele mai permisive condiții”, a conchis premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe