Florin Cîțu e de părere că angajații din învățământ ar trebui să se vaccineze. ”Nu putem merge mai departe așa cum am mers până acum”

Badea Violeta 20.08.2021, 13:07
Florin Cîțu e de părere că angajații din învățământ ar trebui să se vaccineze. ”Nu putem merge mai departe așa cum am mers până acum”

E oficial! Școala va începe pe data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, iar premierul Florin Cîțu salută această decizie și îi îndeamnă pe toți angajații din învățământ să se vaccineze. Iată ce a transmis oficialul!

Florin Cîțu îi îndeamnă pe angajații din învățământ să se imunizeze

La începutul lunii august, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școala va începe în format fizic pe data de 13 septembrie. Acesta s-a arătat mulțumit pe condițiile din instituțiile de învățământ și a subliniat că regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare.

Cu toate astea, Cîmpeanu a transmis că masca va fi obligatorie la festivitățile de deschidere, iar acestea se vor organiza, cel mai probabil, în exterior. De asemenea, durata acestor evenimente va fi limitată la o oră – o oră și jumătate.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, 20 august, că își dorește ca elevii să participe fizic la cursuri, iar festivitățile de deschidere să fie organizate cât mai aproape de normalitate. Oficialul a făcut un apel către angajații din sistemul de învățământ și i-a îndemnat să se vaccineze anti-Covid.

„Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a precizat Florin Cîțu.

Florin Citu ii indeamna pe angajatii din invatamant sa se imunizeze
Florin Citu ii indeamna pe angajatii din invatamant sa se imunizeze

Premierul își dorește ca anul școlar să rămână cu prezență fizică

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Florin Cîțu a transmis că își dorește ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână în acest fel. Acesta a spus că a discutat cu câțiva specialiști și a realizat cât de afectați au fost elevii anul trecut.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin.

E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a declarat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...