Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei. Ce se întâmplă cu persoanele ce nu se vaccinează anti-COVID 19

Nicu Stan 15.07.2021, 09:04
Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei. Ce se întâmplă cu persoanele ce nu se vaccinează anti-COVID 19

Florin Cîțu, despre valul patru al pandemiei. Ce se întâmplă cu persoanele ce nu se vaccinează anti-COVID 19. Premierul spune că este diferență mare între valul 3 și valul 4, care ar urma să vină, întrucît în prezent există vaccin și oricine se poate imuniza.

Florin Cîțu se pregătește de valul patru al pandemiei de coronavirus. Ce măsuri se iau

Florin Cîțu a făcut declarații despre valul patru al pandemiei de coronavirus. Primul ministru a anunțat ce se întâmplă cu persoanele ce nu se vaccinează anti-coronavirus.

Premierul Florin Cîţu a spus, miercuri că între valul 4 li valul 3 este o diferenţă vitală, întrucât acum există vaccinul şi toată lumea se poate vaccina.

Valeriu GHeorghita spune ca este prioritar ca romanii sa se vaccineze
Valeriu GHeorghita spune ca este prioritar ca romanii sa se vaccineze

Ministerul Sănătății o să fie pregătit în cazul unui val patru al pandemiei

În contextul în care numărul românilor care se vaccinează este în scădere, premierul a anunțat că se iau măsuri pentru cazul în care ne vom confrunta cu un al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

”Încă din timpul valului trei am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. Vreau să avem un sistem prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, paturi din sistemul COVD şi non-COVID, paturi ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont şi o să fie pregătit pentru valul patru”, a declarat Florin Cîţu.

Vaccinul și vaccinarea poate face diferența dintre valul 3 și valul 4

Premierul a mai precizat că, diferenţa faţă de valul trei este că în prezent putem să ne vaccinăm oricând, oricunde, cu orice tip de vaccin.

”Este o diferenţă vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluţie, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Florin Cîţu.

Pfizer vrea vaccinarea cu o a treia doză

Pe de altă parte, producătorul vaccinului Pfizer a anuțat că ar fi necesară o a treia doză de vaccin, în contextul apariției altor tulpini a coronavirusului. Valeriu Gheorghiă spune că prioritar este vaccinarea normală a cât mai multor români.

“Faptul că se depun datele științifice care atestă siguranța și eficacitatea unei a treia doze administrate de Pfizer la șase luni este un aspect. Dar asta nu înseamnă că această măsură trebuie să fie adoptată ca politică de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță spune că alta este prioritatea

O astfel de măsură se adoptă atunci când datele de zi cu zi îți arată o scădere importantă a eficienței vaccinărilor, dar nu este cazul acum pentru niciuna din variantele virale. Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează persoanele nevaccinate.

Această a treia doză este în perspectiva variantelor virale în care se observă o scădere a activității neutralizante a anticorpilor. Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creștem numărul de persoane vaccinate, nu să administrăm o a treia doză celor deja vaccinați cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.