Florin Cîţu, despre închiderea şcolilor în România. „Pierdem tot ceea ce am câştigat”

Stan Filon 26.02.2021, 18:53
Florin Cîţu, despre închiderea şcolilor în România. „Pierdem tot ceea ce am câştigat”

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre situația din școlile din România și nu a exclus varianta ca acestea să se închidă din nou! Șeful Executivului a spus că autoritățile române știu exact când să intervină și spune că este foarte important ca românii să nu se relaxeze prea devreme și să renunțe cumva la măștile de protecție.

Florin Cîțu a lăsat să se înțeleagă că școlile ar putea să se închidă din nou, dacă situația o va cere

Premierul a explicat că există o strategie clară, iar autorităţile ştiu de pe acum când va fi nevoie să impună restricţii și a spus că nu va ezita să le impună, dacă situația o va cere! Acesta a spus că ne dorim cu toții o situaţie economică bună, restaurante deschise şi excursii la munte, însă acestea depind doar de oameni ca aceste beneficii să se menţină, a mai precizat Florin Cîţu.

”În acest moment se ştie foarte clar când vom lua aceste restricţii. Avem 3 la mie, este un prag. În şcoli ştim foarte bine că sunt acele praguri, pe culori, verde, galben… Deja aceste lucruri se ştiu şi vedem care este evoluţia şi, în funcţie de cum evoluează lucrurile, vom lua şi măsurile.

Florin Citu a lasat sa se inteleaga ca scolile ar putea sa se inchida din nou
Florin Citu a lasat sa se inteleaga ca scolile ar putea sa se inchida din nou

Premierul spune că românii vor pierde unele beneficii, dacă se vor relaxa prea devreme în fața pandemiei

Dar, repet, depinde de noi să nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult să ajungem aici, vrem cu toţii o situaţie economică bună şi să avem şi restaurante deschise şi oameni care să meargă la munte, dar, dacă nu purtăm mască în spaţiu public, dacă nu avem distanţare socială, vom merge înapoi”, a mai declarat prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Florin Cîțu a observat că unii români au început să se relaxeze și să renunțe la măștile de protecție. Premierul trage un puternic semnal de alarmă și spună că este mult prea devreme! Această situaţie este de netolerat, spune şeful Guvernului!

Șeful Executivului a spus că România are o strategie bună de prevenire a infectărilor cu SARS-CoV-2 şi nu îşi permite nerespectarea regulilor. Totuşi, dacă numărul de infectări va creşte, va fi necesar ca unele dintre relaxări să fie ”luate înapoi”.

”Este adevărat, am văzut şi eu şi pe stradă oameni care au început să se relaxeze, să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune, nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile şi restricţiile şi trebuie să purtăm mască în spaţiu public peste tot, distanţare socială, să ne dezinfectăm, toate regulile care au fost până acum, dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câştigat, pentru că, până la urmă, dacă va creşte numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi una dintre relaxări pe care le-am dat în această perioadă”, a afirmat Cîţu, întrebat dacă sunt avute în vedere noi restricţii după creşterea numărului de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...