Florin Cîțu, atac fără precedent. Ce i-a reproșat „șefului” Ludovic Orban: „În PNL nu e liberalism”

Ioana Bucur 05.07.2021, 23:13
Florin Cîțu, atac fără precedent. Ce i-a reproșat „șefului” Ludovic Orban: „În PNL nu e liberalism”

Se fac acuzații grave în lupta pentru șefia Partidului Național Liberal. Florin Cîțu, atac fără precedent. Ce i-a reproșat „șefului” Ludovic Orban, în timpul alegerilor pentru noua conducere PNL Sector 2.

Florin Cîțu, atac fără precedent

S-au făcut reproșuri dure, luni seară, în timpul alegerilor pentru șefia PNL Sector 2, unde premierul a mers să o susțină pe Monica Anisie, fostul ministru al Educației, pentru un nou mandat. Florin Cîțu a declanșat un atac fără precedent la adresa actualului președinte al liberalilor, Ludovic Orban.

Cîțu susține că, în acest moment, în PNL este dictatură, nu liberalism, explicând că s-a ajuns în punctul în care membrilor le este teamă să aibă o opțiune pe care să o susțină în mod public.

„Așa am ajuns în Partidul Național Liberal, să îți fie teamă să ai o opțiune, să îți fie teamă să spui public că vrei să ai o opțiune, opțiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură. Dragi colegi, voi toți sunteți pentru mine, indiferent de opțiune, colegii mei”, a declarat Florin Cîțu printre ropotele de aplauză din sală.

După ce Ludovic Orban s-a comparat, recent, cu fotbalistul Cristiano Ronaldo și a făcut o paralelă între actuala situație din PNL, în contextul alegerilor interne, și cea a echipei Real Madrid, Florin Cîțu a venit, duminică, cu un răspuns acid pentru actualul președinte al partidului. Orban i-a sfătuit pe liberali să aleagă „ce este mai bine pentru PNL” şi a arătat că, de când a renunţat la Ronaldo, Real Madrid nu a mai câştigat Champions League „şi are mari probleme în campionatul intern”.

„Este important ca până și jucătorii în jurul cărora s-au construit echipe să facă un pas în spate și să conștientizeze că echipa e cea mai importantă dacă vrei să ai rezultate. La fel este și în viață. Eu sunt Florin și pentru mine contează ECHIPA!”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, atac fără precedent
Ludovic Orban versus Florin Cîțu, pentru șefia PNL

Orban este convins că PNL este cel mai puternic partid din România

În ciuda faptului că nu a ieșit pe primul loc la alegerile parlamentare, Ludovic Orban este convins că Partidul Național Liberal este cel mai puternic partid de pe scena politică din România.

„Faptul că nu am fost pe primul loc la parlamentare are cu totul şi cu totul altă explicaţie. Nu că nu am făcut reforma administraţiei, că nici nu o aveam în programul de guvernare, domnule prim-ministru, nu pentru că nu am făcut reforma salarizării, pentru că nici nu o aveam în programul de guvernare al Guvernului de tranziţie, nu că nu am făcut reforma pensiilor, că nici nu o aveam în programul de guvernare.

Acum sunt în programul de guvernare şi acum le vom realiza. PNL este cel mai puternic partid din România”, a susţinut Orban, potrivit Agerpres.