Florin Cîțu, apel la români după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. “Vaccinul este soluţia”

Badea Violeta 11.11.2021, 13:31
Florin Cîțu, apel la români după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. “Vaccinul este soluţia”

Premierul interimar Florin Cîțu a vorbit despre tragedia de la Ploiești. Acolo unde un incendiu izbucnit la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă a dus la moartea a doi pacienți. Potrivit acestuia, singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare.

Florin Cîțu, primele declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti

Florin Cîțu a venit cu primele declarații după o nouă tragedie care a marcat sistemul medical din țara noastră. După ce le-a transmis condoleanțe familiilor celor doi pacienți care și-au pierdut viața, premierul interimar a precizat că spitalele sunt suprasolicitate și toți cei implicați au datoria de a se asigura că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților.

De asemenea, premierul interimar a mai făcut încă un apel către români. Potrivit acestuia, vaccinul este singura soluție pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate.

Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare.”, a declarat Florin Cîțu.

Doi oameni au murit in urma incendiului de la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti
Doi oameni au murit in urma incendiului de la Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi bolnavii infectați cu Covid-19. Din păcate, doi pacienți au murit, potrivit ISU Prahova. Este vorba de doi bărbați, în vârstă de 74 şi 75 de ani. Alte 20 de persoane au fost evacuate și transferate în clădirea principală a spitalului judeţean.

Autorităţile locale au activat Planul Roşu Judeţean. La faţa locului au sosit şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, potrivit ISU Prahova. Ulterior, incendiul a fost lichidat.

Urmăriți Impact.ro și pe