Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii. Când şi cu cât vor creşte sumele primite de copii

Ioana Bucur 26.02.2021, 16:23
Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii. Când şi cu cât vor creşte sumele primite de copii

Vestea pe care o așteptau toți părinții din România. Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii. Când şi cu cât vor creşte sumele primite de copii.

Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii

Întrebat despre alocații, premierul Florin Cîțu a declarat că anul acesta, sumele primite de copii au fost majorate cu 20%, o creștere semnificativă, în condiții de criză și în contextul în care, în Uniunea Europeană, în 2020, salariile au crescut, în medie, cu aproximativ trei procente, în sectorul public.

„Anul acesta alocaţiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, anul trecut, salariile au crescut în medie cam cu 3%, cele în sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante. Eu cred că o creştere de 20% este una semnificativă şi pentru aceste alocaţii, în condiţii de criză”, a afirmat Florin Cîţu, chestionat vineri la Parlament despre subiect.

Despre posibilitatea ca alocațiile să fie majorate la rectificarea bugetară, în contextul în care vor fi făcute economii la buget, premierul a răspuns: „Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică şi avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o şi ne ţinem de această strategie”. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că, în acest moment, în buget este prevăzută o creștere a alocațiilor în două etape, prima fiind la finalul anului 2020, a doua, la începutul acestui an: „În momentul de faţă avem un proiect de lege în Parlament şi în funcţie de rezultatul votului din Parlament vom vedea dacă vor mai fi şi alte majorări”.

Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii
Florin Cîţu, anunţ important despre alocaţii. Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea a cerut majorarea alocațiilor. Ce sumă a propus să primească minorii

Fostul primar general, actual senator PSD, Gabriela Firea, a cerut majorarea alocațiilor pentru copii, astfel:  de la 214 lei până la 300 de lei, în cazul minorilor de la doi ani până la majorat, și de la 427 lei la 600 lei, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi.

„Dorim să prezentăm câteva detalii despre un amendament foarte important care se referă la toți copiii României. Ținem foarte mult la acest amendament. Cu siguranță, nu vrem să renunțăm la el. (…) Drepturile copiilor să fie respectate nu foar prin declarații publice, ci și prin fapte concrete. Noi am depus un proiect de lege care prevede dublarea alocațiilor, dar, din păcate, legea nu este respectată. Concret, amendamentul nostru va face în așa fel încât alocațiile copiilor să crească în următorul mod: pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 la 300 de lei, iar pentru bebeluși până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilități, de la 427 la 600 de lei”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea i-a îndemnat pe părinți să trimită cât mai multe mesaje în mediul online în scopul sensibilizării politicienilor de la PNL, USR și UDMR în scopul de a lua în calcul această propunere.

„Demarăm o campanie online prin care orice copil, părinți și bunici să îi sensibilizăm pe senatorii și deputații PNL, USR și UDMR, care s-au opus dublării alocațiilor copiilor. Adresa unde se poate accesa siteul este www.psd.ro/alocații, unde există o hartă interactivă unde veți găsi parlamentarii PNL, USR și UDMR din județul respectiv, în ordine alfabetică. Sunt convins că parlamentarii vor fi sensibili și vor vota amendamentul nostru”, a adăugat Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...