Florin Cîțu, acuzat de Ministrul Sănătății pentru neplata lucrătorilor din centrele de vaccinare. ”Știa de la început că banii nu sunt suficienți”

Badea Violeta 04.09.2021, 17:43
Florin Cîțu, acuzat de Ministrul Sănătății pentru neplata lucrătorilor din centrele de vaccinare. ”Știa de la început că banii nu sunt suficienți”

Ministrul Sănătății îl atacă pe Florin Cîțu! Ioana Mihăilă nu s-a mai putut abține și l-a acuzat sâmbătă, 4 septembrie, pe premierul Florin Cîțu că nu a deblocat finanțarea pentru personalul din centrele de vaccinare. Iată ce i se mai reproșează premierului!

Ministrul Sănătății, val de reproșuri la adresa premierului

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, vine cu o serie de acuzații la adresa premierului. Aceasta îi reproșează lui Cîțu că nu a deblocat finanțarea pentru personalul din centrele de vaccinare, pentru medicamentele din programele naționale (cancer, SIDA etc) și pentru dotarea centrelor de ambulanțe.

„Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani și lipsă de resurse pentru ambulanțe și medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîțu”, a declarat Ioana Mihăilă într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății este extrem de nemulțumit și precizează că prim-ministrul ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

„Sunt aici să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau în retorica politică, Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică şi fac un apel la responsabilitate.

Sunt aici  să explic ceea ce prim-ministrul Cîţu tocmai  a spus şi astăzi, cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum de oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune că nu înţelege cum de s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi”, a menționat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihaila lanseaza cateva acuzatii la adresa lui Florin Citu
Ioana Mihaila lanseaza cateva acuzatii la adresa lui Florin Citu

Premierul Florin Cîţu susține contrariul

Premierul Florin Cîţu a răspuns vineri, 3 septembrie, acuzțiilor aduse de Vlad Voiculescu. Fostul ministru al Sănătății i-a reproșat premierului că pe luna mai nu au mai fost alocate fonduri pentru plata personalului din centrele de vaccinare. De asemenea, acesta a subliniat că Ministerul Sănătăţii a avut un buget, iar banii suplimentari au ajuns la rectificarea bugetară.

Ministerul Sănătăţii a avut un buget şi anume nu are cum să dea Guvernul. La rectificare se alocă bani suplimentari. Când a fost nevoie de a cumpăra Remdesivir imediat am aprobat din Fondul de rezervă.

La rectificarea bugetară sunt alocate resurse, îi aşteptăm pe colegii de la USR să vină la rectificarea bugetară. Eu vă spun că de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit”, a spus Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...