Florin Cîţu a lămurit incidentul în care a fost implicat în SUA. Ce a băut, de fapt, premierul în seara în care a fost reţinut de poliţie

Antonia Iacobescu 14.08.2021, 15:22
Florin Cîţu a lămurit incidentul în care a fost implicat în SUA. Ce a băut, de fapt, premierul în seara în care a fost reţinut de poliţie

Florin Cîţu a făcut primele declarații despre incidentul în care a fost implicat în SUA. Premierul a recunoscut că a consumat alcool în Statele Unite în urmă cu 21 de ani, motiv pentru care „a plătit foarte scump”, fiind obligat să-și vândă mașina. A fost condamnat la două zile de închisoare.

Florin Cîţu a oferit detalii despre greșeala făcută în America prin anii 2000. La vremea respectivă, politicianul a fost amendat contravenţional pentru conducere sub influenţa alcoolului și s-a ales cu dosar penal.

Florin Cîţu a lămurit incidentul în care a fost implicat în SUA

El a declarat că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect și nici că are de gând să-și dea demisia.

Sâmbătă, 14 august, premierul României a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre problemele de natură penală pe care le-a avut în Statele Unite ale Americii. Florin Cîțu a primit amendă și a fost nevoit să urmeze cursuri de reeducare dedicate șoferilor care au fost prinși conducând cub influența alcoolului.

”Am văzut că s-a discutat în spațiul public despre greșeala mea. O să iau două întrebări de fiecare despre acest subiect. În România, în legislație, nu se face cerere pentru ORNISS. Nu am aduc în discuție acest subiect. Domnul Orban avea informația. M-a informat un coleg. Nu m-am gândit să-mi dau demisia în niciun moment pentru o greșeală de acum 20 de ani. Nu am considerat că e relevant. Cazierul meu în România este curat. Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a spus Florin Cîțu.

A băut bere la ziua unui coleg

Florin Cîțu a recunoscut că a băut bere pentru că fusese ziua unui coleg de-al său.

‘Fusese ziua unui coleg. Cred că bere am băut, nu știu dacă 7-8, că nu duc atât. Am băut cât să am problemele acelea. Care m-au costat. Am vândut mașina și m-am și împrumutat, ca să plătesc. Am discutat, aceasta nu e o situație penală, sunt legislații diferite în România și SUA, nu se califică.  Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești’, a mai adăugat premierul României.

Urmăriți Impact.ro și pe