EXCLUSIV

Florin Călinescu, declarații tari despre revenirea în televiziune. Ce se va întâmpla cu el la Antena 1. „Cum ai merge la nuntă” / EXCLUSIV

Alexandru Catalan 16.08.2022, 18:20
Florin Călinescu, declarații tari despre revenirea în televiziune. Ce se va întâmpla cu el la Antena 1. „Cum ai merge la nuntă” / EXCLUSIV

Florin Călinescu face lumină în privința revenirii sale pe micile noastre ecrane, la Antena 1. Aceasta nu va fi una de lungă durată, ci va avea doar un caracter episodic, așa cum a precizat prezentatorul TV în exclusivitate pentru Impact.ro.

Florin Călinescu, despre revenirea sa pe micile ecrane

„Nu se poate vorbi despre o revenire a lui Florin Călinescu. Fiindcă este vorba despre o unică colaborare! Din respect pentru Mihai Bendeac, Delia și Cheloo am răspuns unei invitații. Atât și nimic mai mult! E ca și cum ai merge la o nuntă, te distrezi, lași darul și la final pleci! Uneori, am colaborări mai lungi, alteori colaborări mai scurte. Acum este vorba despre o singură emisiune. Nu am niciun fel de contract cu Antena 1”, a declarat Florin Călinescu pentru Impact.ro.

El face astfel referire la viitoarea sa prezență într-una din emisiunile difuzate de postul Antena 1 sub genericul „iUmor”, al cărui nou sezon e prevăzut pentru această toamnă. Chiar dacă foarte scurtă, prezența sa va marca într-un fel o revenire după câteva luni bune de absență de pe micile ecrane ale uneia dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune. Florin Călinescu a făcut parte până recent din noul proiect al celor de la Prima TV, acolo unde a prezentat, până în preajma Crăciunului trecut, emisiunea „Florin Călinescu Show”.

Florin Calinescu, declaratii tari despre revenirea in televiziune. Ce se va intampla cu el la Antena 1
Florin Calinescu, una dintre cele mai cunoscute vedete ale televiziunii autohtone dupa 1990

Florin Călinescu a anunțat în primăvară că s-a despărțit o vreme de televiziune

Însă în primăvara acestui an, cel ce a pus umărul la succesul uriaș al lansării celei mai cunoscute televiziuni private din audiovizualul românesc, PRO TV, a anunțat că se desparte pentru o vreme de lumea televiziunii și că va încerca o nouă provocare.

„Televiziunea a murit. Trăiască internetul! Mi-a trebuit un răgaz să înțeleg ce înseamnă treaba asta. În câteva zile vin cu adrese de iutub, insta și tictoc. Și p-orma, cu conținut”, a fost anunţul succint postat de cunoscutul om de televiziune la finele lunii mai. Iar Florin Călinescu pare decis să nu renunțe la acest proiect.

„Lucrăm la treaba asta! Sunt niște condiții mai bizare, economico-financiare. Nu numai eu m-am gândit la chestia asta! Foarte mulți oameni s-au gândit și acum fiecare e șef pe rețeaua lui. Caut încă niște oameni, niște colaboratori. Să vedem, să vedem!”, a sunat răspunsul său la întrebarea legată de starea proiectului lui Florin Călinescu pe rețelele sociale.

Florin Călinescu, despre dezvoltarea internetului

În opinia sa, dezvoltarea actuală a Internetului se datorează într-un fel și televiziunii: „În lumea micului ecran e o goană prostească după niște profituri care se diluează! Dacă cineva crede că poți găsi audiență numai în emisiuni de genul în chiloți, în insule și continente, prin diverse oceane, nu știu ce pot spune?! Există audiență și pentru așa ceva”.

„Dar eu continui să cred în satiră, în umor, fiindcă știu că există public pentru asta. D-aia am și acceptat să particip la o ediție din seria iUmor! Televiziunea, în slujba căreia mi-am pus oasele o viață întreagă, și nu mă refer aici la una anume, include și un film bun, și un serial de calitate! Nu, am, n-am treabă, hai repede dezbracă-te și treci în junglă!”, a continuat el.

Florin Călinescu nu se ferește de cuvinte și califică televiziunea din zilele noastre asemenea unei închisori. „Televiziunea e un fel de pușcărie, după părerea mea! Adică, ce ți se dă pe vizetă, aia mănânci! De ce credeți că a luat avânt Internetul?! Fiindcă i s-a creat un mediu propice. Priviți la partea de entertainment! Jos pălăria pentru cineva ca BRomania – Matei Dima sau Mircea Bravo! Mare parte dintre telespectatorii care au renunțat la televiziune, se orientează spre Internet.

Podcasturile există și fiindcă un alt public s-a săturat să vadă toate chiloțăraia aia de pe micile ecrane. Or, dacă televiziunea nu-mi dă altceva, mie ca telespectator, atunci s-a gândit cineva să ofere. Nevoia de divertisment nu va dispărea! Dar ce pune televiziunea pe ecrane azi nu e divertisment. Doar pe ici, pe colo!”, conchide același Florin Călinescu.

Urmăriți Impact.ro și pe