Florile care se oferă la despărțire. Puțini bărbați mai păstrează tradiția

Badea Violeta 18.05.2022, 19:38
Florile care se oferă la despărțire. Puțini bărbați mai păstrează tradiția

E adevărat că poveștile de iubire încep frumos, dar de cele mai multe ori se termină prost și se ajunge la separare. Unii bărbați preferă să-și părăsească partenerele cu scandal și reproșuri, în timp ce alții încearcă să facă acest moment cât mai puțin dureros pentru femei. Iată ce flori poți dărui la despărțire!

Ce flori se dăruiesc la separare

În viață inevitabil avem de-a face și cu situații dificile, precum despărțirile. Acestea pot fi atât pentru totdeauna, cât și doar pentru o perioadă de timp, însă separarea de persoana iubită, cu siguranță, provoacă oamenilor multă durere, melancolie și suferință.

Poate sună ciudat, dar poți face un gest care va fi apreciat de femeia cu care ai împărțit atât lucruri bune, cât și lucruri mai puțin bune. Încearcă să-i mulțumești pentru momentele în care a fost alături de tine.

Cel mai bun mod de a-i arăta că îți amintești de tot ceea ce a fost între voi este de a-i dărui un buchet superb de flori. Acesta poate simboliza faptul că îi dorești fericire în viitor fostei partenere.

Care sunt, însă, cele mai potrivite flori? Ei bine, florile galbene, precum lalelele, gladiolele sau trandafirii. Se spune că aceste plante au capacitatea de a aduce puțină lumină, căldură și bucurie într-un moment trist de despărțire.

Florile care se daruiesc la despartire
Florile care se daruiesc la despartire

Ce simbolizează fiecare floare

În lume există o varietate infinită de flori, iar cele mai multe dintre ele poartă o anumită încărcătură semantică. De exemplu, dacă îi dăruiești unei femei flori de azalee, acestea vor putea sublinia fragilitatea, feminitatea și reținerea, acestea reprezentând niște complimente deosebite.

De asemenea, dacă oferi aceste plante, poți transmite, de fapt, următoarele mesaje: „Așteaptă-mă!” sau „Te cred”. Uneori, la separare, femeile primesc o mazăre dulce, un fel de a spune: „La revedere” sau „Mulțumesc pentru timpul petrecut împreună”.

Dar dacă dorești să adăugi și o notă dramatică acelui moment, ar trebui să-i oferi un phlox. Această floare pasională e un fel de a spune: „Între noi totul s-a terminat!”. Dar, în ciuda ascuțimii, phloxul înseamnă și reciprocitate de sentimente.

Pe de altă parte, dacă dorești să adaugi puțină bucurie și căldură, oferă-i fostei iubite un trandafir galben. Acesta reprezintă un simbol al liniștii, al căldurii și al pozitivității, un fel de a spune: „Tu ești soarele meu”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...