Flori care aduc spor în casă. Top 7 plante pline de noroc

Emanuela Pană 07.03.2021, 11:31

Primăvară, bine ai venit! Cei mai mulți dintre noi aveam în casă cel puțin o floare, cu scopul de a ne înfrumusețe spațiul, de a decora un loc anume sau pur și simplu de a aduce natura mai aproape de locuințele proprii. Poate că nu știați, însă unele plante nu au doar rolul de a împrospăta aerul în jurul lor, ci sunt „sponsori generoși“, care aduc norocul în casă. Fă cunoștință cu 7 plante de apartament magice.

Flori care aduc spor în casă

Este bine-cunoscut că plantele te ajută, prin fotosinteză, să ai un aer mai curat în locuință, deoarece absorb dioxidul de carbon și elimină oxigen. Însă, ceea ce nu foarte mulți dintre noi știu este că, pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, există unele specii despre care se spune că ar aduce norocul și dragostea în casă.

În timp ce multe persoane își amenajează locuințele după reguli de estetică și confort, unele știu că plantele trebuie alese și după semnificația pe care o are fiecare floare în parte. Astfel, plantele se împart în două mari categorii: unele aducătoare de noroc, iar altele purtătoare de ghinion. În acest material vom vorbi despre prima categorie, a celor care atrag noroc, iubire și belșug.

Iubim florile pentru rolul lor estetic, pentru că sunt colorate și delicate, pentru că ne oferă oxigen, însă ce ar fi să ne putem bucura și de puterea lor de a atrage norocul financiar? Atunci, portofelul nostru nu ar fi gol niciodată.

Citește și: Ce simbolizează lalelele. Când și cui să dăruiești aceste flori minunate

Top 7 plante pline de noroc

Dincolo de raționamente de estetică în ceea ce privește florile și plantele de apartament, există și credințe potrivit cărora unele dintre ele îți pot aduce norocul, bogăția și iubirea în locuință. Majoritatea lor sunt plante pe care le știm cu toții și despre care am auzit măcar în trecere că aduc prosperitate.

7 plante care pot aduce norocul, bogăția și sănătatea în casa ta
7 plante care pot aduce norocul, bogăția și sănătatea în casa ta

1. Feriga

Se spune că magicienii adoră să aibă în case ghivece cu ferigi, deoarece cred în puterea miraculoasă a acestei plante de a-ți umple locuința cu bani. Vedem adesea frunzele de ferigă în buchetele frumos aranjate de florărese, ori le întâlnim în drumețiile montane sau pe văile râurilor. Se spune că această plantă este benefică pentru sporul casei, ferindu-te de probleme financiare.

2. Mușcata

Cu toate că am putea spune că este o floare modestă și lipsită de pretenții, mușcata este celebră pentru puterea sa miraculoasă de a atrage sume frumușele de bani în familia care o ocrotește. Mai mult, o casă împodobită cu mușcate va face ca stare de spirit a întregii familii să fie excelentă. În cazul în care te confrunți cu o urgență financiară, ar fi indicat ca lângă vasul cu mușcate să pui un ghiveci cu asparagus, numit în tradiția populară „Regele norocului la bani“.

3. Cactusul

Chiar și controversatul cactus are puterea de a te „sponsoriza“, asta dacă-l „primești“ să locuiască în casa ta. Așadar, pentru persoanele care au mereu griji financiare, cactusul este un aliat ideal. În ciuda spinilor care-l împodobesc, cactusul este un magnet pentru bani și noroc. Se spune că numai gurile rele, care nu cunosc cu adevărat energia acestei plante, „bârfesc“ cactusul, spunând că țepii lui aduc pagube bănești.

4. Orhideea

Orhideea nu numai că este o plantă frumoasă, însă aduce și noroc în dragoste, ajutându-te să ai o relație mai bună cu partenerul. Grecii antici considerau orhideea un simbol al virilității, fiind absolut convinși că există o legătură între această plantă și fertilitate. În plus, spre deosebire de majoritatea plantelor care absorb dioxidul de carbon și elimină oxigen în timpul zilei, orhideele pot elimina oxigen și în timpul nopții.

5. Margareta

O altă plantă romantică este, fără doar și poate, margareta. Există o întreagă istorie a îndrăgostiților care, atunci când voiau să afle dacă sunt iubiți de sufletul pereche, numărau petalele unei margarete („Mă iubește, nu mă iubește, mă iubește…“). Dacă vrei să știi ce îți reverză viitorul la capitolul bani, atunci poți face următorul test: alege un ghiveci cu o margaretă frumoasă și udă planta cu moderație timp de trei zile. Ulterior, numără-i petalele. Dacă margareta are un număr impar de petale, atunci floarea te avertizează că urmează o etapă cu multe cheltuieli. În caz contrar, nu vei avea probleme cu banii.

6. Bambusul norocos 

În cultura chinezească și în Feng Shui, să primești cadou un bambus norocos înseamnă că vei avea noroc, prosperitate, bogăție, fericire și sănătate. Dacă nu ai primit un astfel de cadou, dar, totuși, vrei să atragi norocul asupra ta și, implicit, să îți decorezi casa cu puțin verde, cumpără o astfel de plantă.

7. Sporul casei

După cum îi spune și numele, această plantă este recunoscută pentru că atrage bunăstarea și norocul în casă. Ea este îndrăgită, însă, și pentru florile viu colorate, în nuanțe strălucitoare de portocaliu, roz, roșu, violet și corai. Floarea mai este cunoscută și sub denumirea de „Impatiens“, „Lisa cea harnică“ sau „Nu mă atinge“.

Stai informat: Ce simbolizează zambilele, florile-vedetă ale acestei perioade

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...