Fiul unuia dintre apropiații lui Vladimir Putin nu vrea să mergă la război în Ucraina. „Voi rezolva situația la alt nivel”

Beatrice Dumitru 21.09.2022, 23:59
Fiul unuia dintre apropiații lui Vladimir Putin nu vrea să mergă la război în Ucraina. „Voi rezolva situația la alt nivel”

În primul său discurs către națiune de la invadarea Ucrainei, Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială pentru aproximativ 300.000 de rezerviști pentru a lupta pe frontul din țara vecină. Dar nu toți rușii vor să meargă la război, iar printre ei se află și fiul unuia dintre cei mai apropiai oameni ai lui Vladimir Putin. Iată ce a răspuns acesta când a fost anunțat că trebui să se prezinte la comisariat.

Dialogul dintre fiul oficialului de la Kremlin și un prezentator

După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, prima după Al Doilea Război Mondial, companiile aeriene ruse au primit ordin să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, decât celor cu dispensă de la Ministerul Apărării rus.

În această categorie de vârstă se încadrează și Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, dar acesta refuză să se înroleze pentru a lupta în războiul din Ucraina. Acestuia i s-a întins o capcană și a fost sunat în direct de un prezentator de la Politika Media, canal rus asociat opozantului Aleksei Navalnîi, pentru a fi anunțat că trebuie să se prezinte a doua zi la comisariat, notează Media Zona.

Prezentator: Alo, de la comisariatul militar vă sun. Puteți vorbi?

Nikolai Peskov: Da, pot.

Prezentator: Bună ziua, haideți să nu închidem telefonul, așa cum ați făcut ultima dată.

Nikolai Peskov: De ce mă sunați și mă lăsați să aștept?

Prezentator:  Vă sun pentru că astăzi v-a fost trimisă o citație la care încă nu ați răspuns. Acolo era indicat un număr la care ar fi trebuit să sunați și mâine la 10 dimineața să vă prezentați la comisariatul militar. În primul rând, de ce nu ați sunat și doi, aveți de gând să veniți la comisariat?

Nikolai Peskov: Bineînțeles că nu voi veni mâine, la 10 dimineața. Dacă știți că sunt domnul Peskov, trebuie să înțelegeți că nu este chiar bine să fiu acolo. Mai pe scurt, eu voi rezolva această problemă la alt nivel!

Prezentator: Interesantă amenințare, la ce nivel vă referiți?

Nikolai Peskov: Nu este o amenințare, eu doar trebuie să înțeleg ce se întâmplă și ce drepturi am. Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg cât de oportună este apariția mea acolo, mă refer la anumite nuanțe politice.

Prezentator: Pot bifa aici că ești de acord să mergi voluntar pe front.

Nikolai: Nu trebuie să-mi bifați așa ceva!

Reacția lui Dmitri Peskov

Prezentatorii unui program de opoziție încearcă să contacteze copiii oficialilor de la Moscova pentru a arătă că nu vor merge pe frontul din Ucraina datorită poziției privilegiate pe care au.

Dmitri Peskov spune că discuția dintre fiul său și prezentatorul a fost „scoasă din context”. Nikolai Peskov se află pe listele de sancțiuni ale SUA și ale UE, ca pedeapsă după invadarea Ucrainei de către Rusia. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...