Fiul lui Țiriac, donație impresionantă în lupta împotriva pandemiei. Ce sumă a oferit și ce declarații a făcut el

Redacția IMPACT 29.03.2020, 15:34
Fiul lui Țiriac, donație impresionantă în lupta împotriva pandemiei. Ce sumă a oferit și ce declarații a făcut el

Fiul lui Țiriac a făcut o donație impresionantă, în această duminică. În lupta organizată împotriva pandemiei, sub forma unui Teledon național, transmis pe mai multe posturi de televiziune de la noi, foarte multe vedete au intrat în direct pentru a face donații. Printre cei care și-au dorit să îi ajute pe medicii români în lupta cu virusul ce se dovedește a fi tot mai ucigaș a fost și fiul marelui tenismen.

Fiul lui Țiriac, donație impresionantă în lupta împotriva pandemiei

Teledonul ce poartă numele de „Români Împreună” este transmis simultan pe cinci canale de televiziune, fiind organizat pentru ajutarea în combaterea noului virus. Epidemia i-a prins pe medicii din spitalele din țară nepregătiți în fața pericolelor, de aceea au existat și atât de multe cazuri de molipsire.

Pentru a combate fenomenul acestor neajunsuri, dar și pentru a îmbunătăți sistemul medical românesc, zeci de vedete și personalități s-au hotărât să ajute, prin sume generoase. Un astfel de exemplu este și cel al fiului lui Ion Țiriac, ce a intrat în legătură video și a anunțat că va dona 100,000 de euro. Omul de afaceri Ion Ion Țiriac a fost printre primii a oferit un astfel de exemplu și a donat o sumă foarte mare. Acesta a mai precizat că donația vine pentru achiziționarea de ventilatoare, prin care pacienții să poată respira mecanic.

Fiul lui Țiriac, donație impresionantă în lupta împotriva pandemiei. Ce sumă a oferit și ce declarații a făcut el
Ion Ion Țiriac a făcut o donație impresionantă pentru medicii români, de 100.000 de euro

Ce sumă a oferit și ce declarații a făcut Ion Ion Țiriac

„Vă felicit pentru demersul pe care îl faceți. Cred că în momentul ăsta luptăm toți împotriva unui inamic care nu ține cont de frontiere sociale, naționale sau internaționale. Doar uniți putem învinge. Noi, la Fundația Țiric, împreună cu tatăl meu și sora mea, Ioana, am început să ajutăm de circa 3-4 săptămâni în Spania. Și ce am făcut în Spania, facem și în România, dar la o scară mult mai mare.

Cu ce am ajutat până acum? Am luat legătura cu primarii, să identificăm cât mai mulți pensionari și bătrâni care nu se pot deplasa sau care nu ar trebuie să se deplaseze și să le asigurăm livrarea la domiciliu, în fața ușii, a unui coș în valoare de 60-70 de euro, care va conține tot ce e nevoie. Vrem să donăm pentru ventilatoare 100.000 de euro astăzi”, a susținut Ion Ion Țiriac, în direct, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe