Fiul lui Liviu Dragnea, chemat la tribunal. Emoții mari pentru fostul lider PSD

Rădulescu Valentin 09.09.2020, 13:38
Fiul lui Liviu Dragnea, chemat la tribunal. Emoții mari pentru fostul lider PSD

Astăzi este o zi importantă pentru fiul lui Liviu Dragnea. Acesta a fost chemat în fața judecătorilor de la Tribunalul București pentru a da explicații în dosarul Tel Drum. DNA aduce acuzații dure împotriva directorului general și directorului adjunct din cadrul firmei Tel Drum. De ce se teme fostul lider PSD?

Fiul lui Liviu Dragnea, chemat astăzi la tribunal

Fostul lider PSD are mari emoții pentru fiul său, Valentin, care a fost citat miercuri începând cu ora 9:00 la Tribunalul București. Acesta trebuie să se prezinte în fața judecătorilor pentru a da explicații în dosarul Tel Drum. Judecătorii îi vor cere detalii cu privire la dosarul în care sunt judecați directorii firmei de construcții din Teleorman. În dosar este vorba despre obținerea pe nedrept a unor fonduri europene, scrie stirilekanald.ro.

DNA îi acuză pe Petre Pitiș, director general al Tel Drum, Nedea Florea, directorul adjunct, și Mircea Vișan, un angajat al firmei, iar în discuție se află acuzații împotriva unei obțineri de fonduri ilegale. Procurorii DNA susțin că Tel Drum și reprezentanții societății au obținut o rambursare de 1 milion de euro.

Fiul lui Liviu Dragnea, chemat la tribunal. Emoții mari pentru fostul lider PSD
Fiul lui Liviu Dragnea, chemat la tribunal. Emoții mari pentru fostul lider PSD

Liviu Dragnea, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Tel Drum

Potrivit informațiilor, fostul lider PSD este acuzat în dosarul Tel Drum de abuz în serviciu (2-7 ani), grup infracțional organizat (1-5 ani), fraude cu fonduri europene (2-7 ani). Aceste infracțiuni le-ar fi comis în perioada 200-2012, atunci când era șeful Consiliului Județean Teleorman. Totodată, Liviu Dragnea poate scăpa de aceste acuzații pentru că faptele sunt aproape de prescriere. Ca DNA să dovedească acuzațiile aduse acestuia, este nevoie să dovedească că a fost implicat în grupul infracțional Tel Drum și după ce nu mai era în funcția de președinte CJ Teleorman.

Amintim că în prezent fostul lider PSD a inițiat două procese la penitenciarul din Rahova unde este încarcerat. Acesta susține că se confruntă cu mari probleme de sănătate și s-a plâns celor de la Judecătoria Sectorului 5 de tratamentul la care a fost supus, după ce acesta a susținut un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe