Fiul lui Leo Iorga, detalii despre ce s-a întâmplat la mormântul artistului. ”S-au scandalizat că e înmormântat lângă Eminescu” (Exclusiv)

Ioana Bucur 10.11.2021, 09:21
Fiul lui Leo Iorga, detalii despre ce s-a întâmplat la mormântul artistului. ”S-au scandalizat că e înmormântat lângă Eminescu” (Exclusiv)

După aproape doi ani de la dispariția sa, familia regretatului artist se confruntă cu o situație scandaloasă. Fiul lui Leo Iorga a dezvăluit, în exclusivitate pentru redacția Playtech-Impact.ro, ce s-a întâmplat la mormântul acestuia.

Fiul lui Leo Iorga, revoltat

După o luptă lungă cu o boală necruțătoare, cancer la plămâni, Leo Iorga s-a stins din viață. Cu doar cinci luni înainte de a-și da ultima suflare, artistul și-a ales locul în care își va dormi somnul veșnic: în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, lângă marele poet Mihai Eminescu. O decizie ce a stârnit reacții ciudate.

La doi ani de la decesul regretatului artist, familia acestuia a trecut printr-o situație dureroasă:

„Niște fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toți rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu. Tata și-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioși, scriitorii erau ușa de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor.

La mormântul lui Mihai Eminescu este un adevărat pelerinaj, vine foarte multă lume, e plin de flori, dar și la tata se mai oprește cineva ca să aprindă o lumânare, și el a făcut cinste țării, a fost un mare artist, un adevărat patriot”, a declarat Edy Iorga, fiul lui Leo Iorga, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Fiul lui Leo Iorga, detalii despre ce s-a întâmplat la mormântul artistului
Leo Iorga

„Tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat”

Într-un alt interviu acordat redacției Playtech-Impact.ro, Edy Iorga ne mai dezvăluia:

„Tata și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.

A cumpărat acolo o parcelă, apoi s-a tot interesat de lucrări. Ca o coincidență stranie, tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat. A murit la două ore după ce a aflat că e gata cavoul.”

Edy mai susține că ar avea o legătură paranormală cu tatăl lui, trecând printr-o experiență care nu mai lasă loc de vreo îndoială:

„Am avut acum câteva luni un necaz, nu mai aveam bani nici pentru chirie căci, la vreme de pandemie, firma mea de efecte pirotehnice nu produce din lipsă de evenimente.

Și mă tot gândeam de unde să fac rost de o sumă cu care să acopăr și utilitățile casei. La un moment dat, m-a sunat fratele meu mai mic, Paul, și m-a întrebat dacă am verificat contul în care tatăl meu primea bani din drepturile de autor.

Când am verificat, am găsit în jur de 1.000 de lei, exact suma de care aveam nevoie. M-am uitat spre Cer și am zâmbit. M-a ajutat cu bani, de dincolo de moarte. Cu siguranță, cei dragi ne veghează”, ne mai declara el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...