EXCLUSIV

Fiul lui Alexandru Arșinel, după ce s-a zvonit că actorul a fost internat într-un cămin de bătrâni: „Tata nu se mai poate deplasa!” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 20.07.2022, 11:27
Fiul lui Alexandru Arșinel, după ce s-a zvonit că actorul a fost internat într-un cămin de bătrâni: „Tata nu se mai poate deplasa!” EXCLUSIV

Problemele de sănătate ale lui Alexandru Arșinel par să se nu se mai oprească. La 83 de ani, îndrăgitul actor de revistă a părăsit temporar căminul conjugal, fiind internat într-un cămin de recuperare, din apropeirea Capitalei. Mezinul familiei Arșinel, Cristian, a precizat pentru IMPACT.RO că decizia a fost luată recent, cu acordul părinților.

„L-am internat pe tata”

 „L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucurestiului. Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, a indicat Cristian Arșinel, pentru impact.ro.

Potrivit acestuia, există și câteva vești bune legate de starea de sănătate general a fostului partener de scenă a regretatei Stela Popescu.

„Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri. Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă!”, a adăugat același Cristian Arșinel, care a părut să nu fie de acord astfel cu informațiile care vorbeau despre un impas psihologic al tatălui său, manifestat în ultima perioadă de timp.

Pe de altă parte, de la finele anului trecut, când i s-a montat un stent la inimă, la un spital privat din București, Arșinel nu a mai urcat nici pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, acolo unde a jucat în ultimele trei decenii necontenit.

Ultima sa tentativă, nereușită, de a se reîntâlni cu publicul, s-a produs la jumătatea lunii februarie. Alexandru Arșinel a reușit să repete unul dintre spectacolele în care apărea, dar și a cărui regie o semnează, „Hai, hai România!”, însă ulterior, în ziua spectacolului, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Ulterior, nu a mai putut fi contactat telefonic și a evitat și orice interviu în presă.

Fiul lui Alexandru Arșinel, după ce s-a zvonit că actorul a fost internat într-un cămin de bătrâni: „Tata nu se mai poate deplasa!” EXCLUSIV
Alexandru Arșinel, la jumătatea lunii iunie, în prezența reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Alexandru Arșinel, premiat în casa sa din București cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

În plus, decizia primarului general Nicușor Dan, din această primăvară, de a nu-i mai prelungi mandatul de director general adjunct al Teatrului de revistă nu i-a căzut deloc bine

„Sunt acasă, dar nu sunt în regulă, nu mă simt bine, ci doar atât cât este suportabil. Sau atât cât să dau speranțe. S-au adunat mult prea multe. Controlul asupra organismului meu nu-i ok, nu mă simt în putere, nu-l pot controla așa cum aș vrea. Am suportat multe transformări. Și operatia pe cord, de acum câteva luni, și transplant de rinichi, s-au adunat prea multe. Sper să nu mă mai întorc în spital”, preciza în luna februarie Alexandru Arșinel, la puțin timp după un nou control medical efectuat la Spitalul Universitar de Urgență din București.

În urmă cu ceva mai mult de o lună, la 18 iunie, Alexandru Arșinel era premiat în casa sa din București cu Ordinul „Crucea Bucovinei”. O delegație specială trimisă la București de către arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Calinic, îi conferee acestuia distinciția bisericească, în prezența membrilor familiei. Fotografia realizată cu acel prilej este și cea mai recentă cu îndrăgitul Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au împreună doi băieți, pe Bogdan și Cristian Arșinel.

Urmăriți Impact.ro și pe