Firea, război total cu Orban! De ce îl compară pe noul premier cu Liviu Dragnea

Alexandra Chivu 13.12.2019, 14:32
Firea, război total cu Orban! De ce îl compară pe noul premier cu Liviu Dragnea

Gabriela Firea este în război cu premierul Ludovic Orban. Primarul general a postat un mesaj, pe Facebook, în care îl compară pe noul prim-ministru cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Care este motivul?

Firea, război total cu Orban. De ce îl compară pe noul premier cu Liviu Dragnea

Premierul Ludovic Orban consideră o ”neobrăzare” cererea Primăriei Capitalei de alocare a sumei de 667 de milioane de lei, în condițiile în care instituția s-a bucurat de o parte din Fondul de Rezervă al Guvernului de 100 de milioane de lei. Motivul: nu acceptă să plătească factura pentru ”companiile de nababi” înființate de Gabriela Firea.

Astfel, prim-ministrul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară pentru a realimenta Fondul de Rezervă al Guvernului. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a explicat că a găsit o situația gravă la prefecturile care au solicitat bani. Organ i-a transmis ministrului că Guvernul nu are de gând să ”scoată bani din burtă” pentru a plăti cheltuielile.

”Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea”

După spusele sale, au urmat amenințările. Primarul general al Capitalei a scris un mesaj pe Facebook în care a explicat situația dintre cei doi, din punctul său de vedere. După ce a catalogat atitudinea premierului drep urăcioasă și încrâncenată, l-a comparat cu Dragnea.

„Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poți duce intentionat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce.(…)Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare”, a scris Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe