Filmul biografic „Maria Tănase”, la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved. Lavinia Șandru, în rolul celebrei soliste

Badea Violeta 23.11.2022, 10:55
Filmul biografic „Maria Tănase”, la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved. Lavinia Șandru, în rolul celebrei soliste

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.Loved anunță că filmul biografic „Maria Tănase”, lansat în această vară, în regia lui Mihai Constantinescu, va fi vedeta evenimentului. În rolul principal o vom vedea pe cunoscuta jurnalistă Lavinia Șandru. Aceasta a absolvit Academia de Artă Teatrală din Târgu Mureș și se află deja la al treilea film de lung metraj, după „Ana. Ana Simion” și „Șnițele înaripate”.

Lavinia Șandru a intrat în pielea Mariei Tănase

În perioada 23 – 25 noiembrie, la Sala Dalles, din București, va avea loc Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste „B.Loved”. Organizatorii anunță că intrarea este liberă, bineînțeles în limita locurilor disponibile.

Vedeta evenimentului va fi filmul biografic „Maria Tănase”, lansat în această vară, în regia lui Mihai Constantinescu, după un scenariu semnat Titi Popescu, Ioan Cărmăzan, și Denis Dinulescu.

Maria Tănase a scris istorie în România. Supranumită „Pasărea Măiastră a muzicii româneşti”, „Edith Piaf a României”, „reprezentanta întregii românimi”, „marea doamnă a milenarului cântec românesc”, „mitul Maria Tănase”, ori „Privighetoarea cântecului popular românesc”, artista a reprezentat, fără dar și poate un adevărat fenomen în muzica românească.

Cea care o interpretează pe Maria Tănase este Lavinia Șandru, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din România. Aceasta nu se află la prima experiență de acest gen. Așa cum am precizat și mai sus, Lavinia Șandru a mai jucat în „Ana. Ana Simion” și „Șnițele înaripate”.

În prima producție, jurnalista a întruchipat o eroină a rezistenței anti-comuniste din Munții Făgărașului și a primit premiul pentru debut la Festivalul Internațional de Film de la Varna.

Citește și Filme de Crăciun 2022. Peliculele pe care nu trebuie să le ratezi de sărbători!

Afisul evenimentului
Afisul evenimentului

Festivalul B.Loved, proiect cultural susținut de Ministerul Culturii

Festivalul B.Loved propune publicului câteva filme de dragoste. Unele dintre acestea au fost premiate la festivaluri de notorietate sau nou intrate în circuitul cinematografic, așa că se anunță a fi foarte interesante.

Selecția producțiilor este extrem de riguroasă, realizată de specialiști în domeniu. Fiecare film proiectat beneficiază de o prezentare care combină elementele de interes din perspectiva artei cinematografice cu informații de context menite să creeze premizele unei angajări emoționale a publicului cu pelicula prezentată.

În fiecare zi a festivalului se vor organiza și o serie de activități interactive, precum întâlniri cu artiști și oameni de cultură sau workshop-uri de idei și abilități.

Totodată, în deschiderea evenimentului și la gala finală, elevi ai Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” vor susține momente artistice deosebite.

Festivalul B.Loved se desfășoară anual în România, începând din 2017 și se înscrie într-o serie restrânsă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...