Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele pentru a rupe legăturile cu tatăl său. „Nu mai doresc să fiu înrudită cu el”

Beatrice Dumitru 21.06.2022, 12:16
Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele pentru a rupe legăturile cu tatăl său. „Nu mai doresc să fiu înrudită cu el”

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, se află în centrul atenției în aceste zile când încearcă să cumpere platforma Twitter pentru 44 miliarde de dolari. Dar presa a aflat că fiica transgender a miliardarului nu mai vrea să aibă legătură cu acesta. „Nu vreau să mai fiu înrudită cu tatăl meu biologic”, a scris copilul lui Elon Musk în cererea adresată instanței pentru schimbarea numelui.

Copilul lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele

Petiția, atât pentru schimbarea numelui, cât și pentru un nou certificat de naștere care să reflecte noua ei identitate de gen, a fost depusă în aprilie la Curtea superioară din Santa Monica, Los Angeles, dar presa a aflat abia în aceste zile.

Fiica transgender a lui Elon Musk a depus o cerere de schimbare a numelui în conformitate cu noua ei identitate de gen și pentru că „nu mai locuiesc și nu mai doresc să fiu înrudită cu tatăl meu biologic în niciun fel”, și-a argumentat decizia. Fostul Xavier Alexander Musk a împlinit recent 18 ani, vârsta consimțământului în California, și a cerut instanței să-și schimbe sexul din bărbat în femeie și să-și înregistreze noul nume, potrivit documentelor instanței disponibile pe PlainSite.org, potrivit Sky News.

Fiica transgender a lui Elon Musk vrea să-și schimbe numele pentru a rupe legăturile cu acesta. „Nu mai doresc să fiu înrudită cu el”
Elon Musk are șase copii.

Elon Musk susține legislații care ar limita drepturile transgenderilor

Mama ei este Justine Wilson, originară din Canada, care a divorțat de Musk în 2008. Aceasta este scriitoare și autoare de romane SF, iar din mariajul cu cel mai bogat om din lume s-au născut gemenii Griffin și Xavier, în 2004, și tripleții Damian, Saxon și Kai, în 2006.

Deocamdată nu există o explicație pentru ruptura dintre fiică și tatăl Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, care încearcă o preluare în valoare de 44 de miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter.

În luna mai, la aproximativ o lună după ce copilul lui Elon Musk a depus documentul de schimbare a numelui și a sexului, acesta și-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui reprezentanți aleși susțin o serie de legislații care ar limita drepturile transgenderilor în statele din întreaga țară.

Într-o postare pe Twitter, în 2020, Elon Musk a adus în discuție problema persoanelor transgender care își aleg pronumele preferate: „Susțin absolut persoanele trans, dar toate aceste pronume sunt un coșmar estetic”.

Cel mai bogat om din lume a mai fost căsătorit în perioada 2010-2016 cu Talulah Riley, actriță, cu apariții în filme precum „Inception” și „Prinde & Justice”. În prezent, miliardarul are o relație cu Grimes, o cântăreață din Canada. Cei doi sunt împreună din 2018, iar în 2020 au devenit părinții unui băiețel pe care l-au botezat „X AE A-12 Musk”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...