Fiat lansează noul SUV. Unde va fi disponibil noul model Progetto 363

Cristian Cojocaru 07.05.2021, 17:02
Fiat lansează noul SUV. Unde va fi disponibil noul model Progetto 363

Producătorii italieni de la Fiat lansează noul SUV. Noul crossover a fost văzut efectuând teste în Brazilia, într-o caroserie complet camuflată. Actualul SUV, Progetto 363 prezintă multe aspecte comune cu Fiat Argo însă este bazat pe o platformă recent dezvoltată numită MLA.

Fiat lansează un nou SUV

După cum afirmă compania italiană, această nou platformă produsă în Betim, crește performanța, robustețea și confortul și va amplifica și mai mult rezultatele de siguranță ale noilor autovehicule. Totodată, aceasta va permite să încorporeze noi tehnologii, precum trenurile de propulsie hibride și transmisia 4 x 4.

Fiat a dezvăluit noul SUV pentru piața braziliană, numit provizoriu Fiat Progetto 363. În mod unic, marca desfășoară o promoție în care fanii pot alege numele final al SUV-ului dintre cele trei opțiuni puse la dispoziție: Pulse, Domo și Tuo. Mai multe detalii sunt rare în prezent, dar se știe că SUV-ul Fiat se bazează pe o nouă arhitectură MLA.

Potrivit zvonurilor, opțiunile de motor ar fi turbo-benzină de 1,0 litri cu 120 CP și aproximativ 200 Nm. Un motor aspirat natural de 1,3 litri va fi disponibil și cu o putere de 109 CP. Se așteaptă ca opțiunile cutiei de viteze să fie manuale cu șase trepte și automate CVT. Fiat Progetto 363 este destul de vizibil datorită grilei mari cu care este echipat dar și datorită elementelor de iluminare cu LED.

Noul Fiat Progetto 363 a fost prezentat pietei din Brazilia
Noul Fiat Progetto 363 a fost prezentat pietei din Brazilia

Care ar putea fi dotările la interior

Caroseria se remarcă, de asemenea, prin tablă destul de conturată, capota cu clapetă și cutele puternice. Indiciile obișnuite de design ale SUV-urilor din acest segment, precum admisia de aer mare, roțile mari și placarea proeminentă sunt prezente și aici. În spate, există un alt set ascuțit de faruri LED și mai multe placări.

Interioarele Fiat Progetto 363 nu au fost dezvăluite încă, dar ne putem aștepta la o versiune a sistemului de infotainment UConnect al FCA și a caracteristicilor mașinii conectate. Este puțin probabil ca acest SUV Fiat să se îndrepte spre India, deși ar putea fi o mașină excelentă pentru revigorarea mărcii în țară.

Mai interesant, este arhitectura MLA, Stellantis reorganizând mărcile Jeep și Citroen din țară. Această nouă arhitectură ar putea sta la baza unui SUV sub patru metri, dezvoltat în comun pentru India. În prezent, se așteaptă ca Jeep să aducă în India versiunea de șapte locuri a Compassului, despre care se zvonește că va fi numit Comandantul Jeep, la începutul anului 2022, în timp ce Citroen va dezvălui primul dintre modelele sale specifice Indiei din programul C-Cubed, mai târziu în acest an.

Urmăriți Impact.ro și pe