Fetiță de 13 ani din Mioveni, ruptă în bătaie de propriul tată. Ce s-a întâmplat cu ea după ce a ajuns la ATI

Cristi Ionică 31.05.2021, 14:41
Fetiță de 13 ani din Mioveni, ruptă în bătaie de propriul tată. Ce s-a întâmplat cu ea după ce a ajuns la ATI

Fetiță de 13 ani din Mioveni, ruptă în bătaie de propriul tată. O fetiță în vârstă de 13 ani, din Mioveni, a fost internată în stare gravă la Spitalul de Copii din Pitești, după ce a fost snopită în bătaie de tatăl ei. Victimă a fost și mama fetei, care a încercat să îl oprească pe bărbat, fiind internaă la secția ATI, cu răni multiple la cap.

Fetiță de 13 ani din Mioveni, ruptă în bătaie de propriul tată

Scandalul s-a petrecut ieri după amiază, în apartamentul pe care cei doi soți îl au la Mioveni. Bărbatul, pe fondul consumului de alcool, i-a reproșat femeii mai multe episoade de infidelitate. De aici și până la violența fizică nu a mai fost decît un pas. Ajutat și de fizicul robust, bărbatul și-a lovit soția și fiica până le-a umplut de sânge. Speriat de consecințe, acesta a sunat la 112 după ajutor. Cele două victime au ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde au primit îngrijiri de urgență.

Fetița, ca bilanț lezional, e stabilă în momentul de față. Prezenta un traumatism cerebral minor nivel zero, o contuzie toraco-abdominală forte, cu ceva modificări ecografice, adică a fost bătută rău, amenințarea vitală a fost puternică. Înafară de îngrijirile medicale, fetița primește și consiliere psihologică. Sperăm să nu fie nevoie de vreo intervenție chirurgicală, vă spuneam că ecografele nu arată prea bine. Va sta în spital atât cît va fi nevoie, a spus dr. Tudor Ionescu, director al Spitalului de Pediatrie.

Medicii pediatri au anunțat polițiadin Mioveni despre faptul că cele două paciente au fost agresate în familie și aseară, bărbatul a fost reținut și transportat în arestul I.P.J.Argeș.

Fetita de 13 ani din Mioveni, rupta in bataie
Dr. Tudor Ionescu

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 29 mai, acesta și-ar fi lovit atât soția, cât și fiica minoră. Bărbatul a fost reținut pentru violență în familie iar după întocmirea chestionarului de evaluare a riscului a fost emis un ordin de restricție provizoriu, pentru cinci zile, a declarat Subcomisar Mădălina Epure, purtător de cuvînt I.P.J.Argeș.

Psihologii trag un semnal de alarmă și avertizează că rănile sufletești se vindecă mult mai greu decît cele fizice. Acolo unde nu este consiliere psihologică se riscă foarte mult. Victima, ajunsă la vârsta de adult, se poate transforma, la rândul ei, în torționar.

Consecințele sunt destul de puternice. De regulă, astfel de copii abuzați de propriul părinte sunt retrași, inhibați, se retrag din grupul de prieteni. Acum depinde de personalitatea copilului respectiv, în general sunt consecințe foarte grave, a spus și Claudia Paraschiv, psiholog.

În această după-amiză, bărbatul va ajunge în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă nu va primi mandat, vreme de 5 zile va sta într-un centru de asistență, departe de victimele sale.

Urmăriți Impact.ro și pe