Fetița cu boala Wilson a murit, în ciuda transplantului de ficat. De ce altă afecțiune ar fi suferit, de fapt

Andra Daoud 18.05.2022, 15:52
Fetița cu boala Wilson a murit, în ciuda transplantului de ficat. De ce altă afecțiune ar fi suferit, de fapt

Fetița de 5 ani, care primise recent un transplant de ficat și care suferea de o boală rară, a murit la spital. Deși părea că se reface după transplant, starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc la începutul săptămânii. Fata a suferit unele complicații, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Există suspiciunea că ar fi suferit și de o altă boală, iar investigațiile urmează să confirme sau să infirme acest lucru.

Fețița care suferea de boala Wilson a murit după transplantul de ficat

Copila de 5 ani, care a trecut printr-un transplant de ficat la finalul lunii aprilie, a murit marți seară la spital. Micuța era internată la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde suferise intervenția chirurgicală. Ea suferea de o boală rară, numită Wilson, care i-a afectat ficatul în așa fel încât a avut nevoie de un transplant, pe care l-a primit pe 30 aprilie.

Evoluția de după transplant a fost una favorabilă, potrivit medicilor, însă la începutul săptămânii starea fetei s-a înrăutățit brusc. Au apărut unele complicații, dar și suspiciunea că micuța ar fi suferit, de fapt, de ciroză, potrivit Digi 24. Medicii cre au tratat-o nu s-au pronunțat deocamdată cu privire la cauza decesului și au transmis doar că fata s-a stins „în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile” și că „rezultatul histopatologic este în lucru”.

Luni, medicii care au tratat-o pe micuță au anunțat că a fost nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, în urma unor complicații post-transplant. Starea ei a rămas critică și după cea de-a doua intervenție, iar marți seară spitalul a confirmat decesul.

Fetita cu boala Wilson a murit, in ciuda transplantului de ficat. De ce alta afectiune ar fi suferit, de fapt
Fetita era internata la Institutul Clinic Fundeni

Fetița fusese internată la începutul lunii aprilie

Fata de 5 ani fusese internată la începutul lunii aprilie, la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Inițial, medicii au suspectat că fetița suferea de hepatita misterioasă, dar ulterior s-a dovedit a fi vorba despre boala Wilson. Aceasta este o anomalie genetică de metabolizare a cuprului, care determină depunerea acestui metal pe diverse organe, în special pe ficat.

Ulterior, copila a ajuns la Institutul Clinic Fundeni, unde medicii au constatat că are nevoie de un transplant hepatic. Acesta s-a realizat pe 30 aprilie, de la un donator de 17 ani. Transplantul a fost făcut în cadrul Școlii de Chirurgie, de la Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea medicului Irinel Popescu.

Evoluția stării ei a fost una bună după transplant, iar pe 11 mai a fost detubată. Câteva zile mai târziu, au apărut complicațiile care au dus la o nouă intervenție chirurgicală și, ulterior, la deces.

Urmăriți Impact.ro și pe