Ferma „Caprele Irinucăi” se închide, după 10 ani de activitate. Ce s-a întâmplat cu investiția de peste 100.000 de euro

Elena Avramescu 08.06.2021, 13:34
Ferma „Caprele Irinucăi” se închide, după 10 ani de activitate. Ce s-a întâmplat cu investiția de peste 100.000 de euro

Ferma „Caprele Irinucăi” se închide. În urmă cu 10 ani, Irina Ciochină, o antreprenoare din Iași, a pus bazele afacerii „Caprele Irinucăi”, iar acum a decis să închidă ferma și magazinul din satul Șorogari, comuna Aroneanu. Motivul îl reprezintă lipsa constantă de personal, astfel că Irina și soțul său au decis să închidă afacerea de familie, unde au investit peste 100.000 de euro. În 2020, firma se afla pe profit, față de anul precedent, când era pe pierderi

Ferma „Caprele Irinucăi” se închide

Irina Ciochină și soțul său au înființat afacerea cu produse din lapte de capră la scurt timp după ce s-au întors din Olanda, unde erau plecați la muncă. În acel loc au văzut că aceste produse sunt consumate de un număr mare de persoane, astfel că le-a surâs ideea de a pune bazele unei afaceri și în România.  S-au întors în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, unde au investit toți cei 100.000 de euro în fermă și magazinul cu produse, iar interesul clienților pentru aceste preparate din laptele de capră a venit imediat.

A contat foarte mult și faptul că produsele erau preparate cu ingrediente naturale, erau sănătoase și puteau fi consumate fără griji chiar și de copii. În acest sens, tot mai multe persoane plăteau de la zeci de lei la câteva sute de lei pentru aceste produse. Chiar dacă piața de desfacere nu a fost o problemă în cei 10 ani de muncă în ferma din Șorogari, unde erau crescute 120 de căprițe, familia Ciochină a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește forța de muncă. An de an au încercat să găsească ajutoare, însă nu au reușit să acopere toate nevoile dintr-o fermă, de aceea au decis să închidă totul și să încerce altceva din punct de vedere profesional.

Ferma Caprele Irinucai se inchide
Ferma Caprele Irinucai

Aventura noastră cu natura, iubire și căprițe se apropie de final. Vă mulțumim pentru toată încrederea, încurajările și susținerea acordate, au fost aproape 10 ani foarte frumoși și provocatori, am învățat incredibil de multe lucruri, chiar dacă multe dintre lecții au fost mai mult amărui. Lipsa constantă de personal, dar și schimbările bruște în relaționarea cu acesta ne-au obosit și ne-au determinat să ne retragem. Este un domeniu frumos, dar un lanț complex, de la firul ierbii la caserolele cu brânză din magazin. Acum, la final, suntem bucuroși că am avut ocazia să creăm ceva din toată inima, că am trăit atât de multe emoții și că am avut parte de lecții care vor rămâne cu noi pentru întreaga viață.

Am avut momente de un curaj, o forță și reziliență de care nu ne-am fi crezut în stare, de bucurie nemărginită și speranță, dar am și plâns din toată inima, ne-am luptat cu frica, furia, dezamăgiri și cu deznădejde. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare clipă, suntem recunoscători că ne-a adus aici și nu vom uita lecția de smerenie primită din lucrul cu pământul și cu animalele și nici răsăriturile superbe cu care ne-am început zilele în toți acești ani. Căprițele vor mai fi la noi în curte până pe 15 iunie, după care vom încheia producția și vom închide magazinul. Vă mulțumim pentru tot, găsim scris în postarea de pe pagina de facebook „Caprele Irinucăi”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...