Fenomenul meteo ciudat care va avea loc de Crăciun. Meteorologii tocmai au făcut anunţul trist

Badea Violeta 22.12.2021, 12:46
Fenomenul meteo ciudat care va avea loc de Crăciun. Meteorologii tocmai au făcut anunţul trist

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) nu vin cu vești tocmai bune despre vremea din orele următoare. Aceștia au emis miercuri, 22 decembrie, o alertă de vreme rea. Fenomenul meteo se va resimți începând de mâine dimineață și va pune stăpânire pe întreaga țară. Iată ce anunță experții!

România, cuprinsă de un fenomen meteo neașteptat

În ultima perioadă, România a avut parte de o vreme extrem de schimbătoare. La începutul lunii decembrie, temperaturile înregistrate au fost peste cele specifice acestei perioade din calendar, după care vremea s-a răcit brusc.

În urmă cu puțin timp, specialiștii ANM au transmis avertizări cu privire la fenomenul neașteptat care se va resimți în orele următoare în mai multe regiuni ale țării.

Potrivit meteorologilor, temperaturile cor scădea cu mult peste media normală a acestei perioade. Mai exact, joi dimineață se vor înregistra temperaturi chiar și de -18 grade Celsius în zonele depresionare.

Valorile vor fi cu minus în toată țara, inclusiv în Capitală. Aici este posibil să avem între -9 și -10 grade Celsius. Asta înseamnă că noaptea de miercuri spre joi va fi cea mai rece din anul acesta. În zona litoralului, valorile se vor situa între -6 și -1 grad, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Ce se intampla cu vremea in orele urmatoare
Ce se intampla cu vremea in orele urmatoare

Cum va fi vemea de Crăciun

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și toți românii sunr curioși dacă va ninge. Ei bine, directorul ANM spune că pe data de 25 decembrie nu vom avea parte de zăpadă.

Mai mult decât atât, Elena Mateescu anunță că în data de 23 vom observa o vreme în încălzire. Temperaturile vor crește chiar şi cu 10 grade de la o zi la alta, iar de Crăciun vor fi maxime chiar şi de 14 grade Celsius.

„După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.

Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.”, a declarat directorul ANM pentru sursa de mai sus.

De asemenea, Elena Mateescu a precizat că zăpada va fi prezentă doar la altitudini înalte. Tot în zona montană vor avea loc intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea.

Urmăriți Impact.ro și pe