Fenomenul meteo care cuprinde România. Începe din acest weekend, ANM a emis prognoza actualizată

Badea Violeta 16.03.2023, 23:06
Fenomenul meteo care cuprinde România. Începe din acest weekend, ANM a emis prognoza actualizată

Anunț de ultimă oră venit direct de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Un fenomen meteo ciudat va cuprinde România, începând din acest weekend. Experții anunță că vom avea parte de temperaturi neobișnuite pentru această perioadă din calendar. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Vremea o ia razna în România. Ce anunță meteorologii

În ultima perioadă, vremea a fost destul de capricioasă. Am avut parte de ploi și de ninsori, dar în curând lucrurile vor lua o întorsătură neașteptată.

Potrivit specialiștilor ANM, un val de aer cald va sosi în țara noastră tocmai din nordul Africii. Acesta va aduce aduce temperaturi extrem de ridicate pentru această dată din calendar.

Meteorologii anunță că, începând din acest weekend, valorile termice vor crește în termometre mai mult decât de obicei. Spre finalul săptămânii viitoare, maximele se vor încadra între 20 și 22 grade Celsius în aproape toate zonele țării.

Experții spun că aceste valori sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, urmând a pătrunde și pe teritoriul României.

Prin urmare, vom avea parte de un weekend foarte călduros. Însă, specialiștii spun să nu ne bucurăm prea tare, fiindcă ulterior vremea se va răci din nou.

Citește și Meteo 20 februarie-20 martie. Ce surprize ne așteaptă în termometre!

Un val de aer cald va traversa tara noastra
Un val de aer cald va traversa tara noastra

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 17 martie

Ți-ai făcut planuri pentru ziua de mâine? Află cum va fi vremea vineri, 17 martie. „Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice şi sud-estice, unde mai ales pe parcursul zilei va mai ploua slab şi în zona montană aferentă vor fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei, precum şi la munte, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 8 şi 2 grade Celsius, mai ridicate pe litoral şi în deltă până spre 5 grade Celsius, dar posibil mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali”, anunță ANM.

Pe timp de noapte, specialiștii de la ANM spun că se va forma brumă, pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi local în rest, iar izolat va apărea ceaţa.

Citește și Cum va fi vremea de Paște 2023. Prognoza meteo pentru luna aprilie a fost actualizată de specialiștii ANM!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...