Fenomenul meteo care cuprinde România. E alertă la început de săptămână

Badea Violeta 31.01.2022, 12:46
Fenomenul meteo care cuprinde România. E alertă la început de săptămână

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) avertizează că țara noastră va fi lovită de un fenomen meteo extrem. Potrivit datelor furnizate, evoluția vremii va fi nefavorabilă, aşteptându-se o răcire a vremii în mai multe regiuni ale țării. Însă, nu scăpăm nici de ninsori și vânt puternic. Iată zonele vizate!

România, lovită de un fenomen meteo extrem

Meteorologii ANM au oferit detalii despre cum va evolua vremea în orele următoare pe întreg teritoriul României. Din păcate, aceștia nu aduc deloc vești îmbucurătoare.

Potrivit informațiilor dezvăluite de către experți, temperaturile vor scădea sub valorile normale ale acestei perioade, astfel că fenomenele de iarnă își vor face simțită prezența în mai multe zone ale țării noastre. De asemenea, meteorologii anunță ninsori și vânt puternic. Mai mult, izolat vom avea parte și de polei.

Meteorologii anunta un fnomen meteo extrem in Romania
Meteorologii anunta un fnomen meteo extrem in Romania

Prognoza meteo pentru acest început de săptămână

Meteorologii ANM anunță că luni și marți, în zonele de munte, în Crişana, Maramureş şi nordul Moldovei, un val de aer rece va face ca regiunile să raporteze din nou valori cu minus.

Sunt șanse să ningă slab în zonele de nord-vest și pe arii restrânse în cele vestice, sud-vestice și în centru. În plus, vântul va viscoli puternic în regiunea montană, cu rafale de peste 90…110 km/h. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat.

Conform experților, acesta va avea intensificări locale pe timp de zi, în special în partea de sud, dar și în centrul, estul şi în extremitatea de nord-vest a țării. Viteze mai mari se vor raporta în partea de nord a Moldovei, unde rafalele vor trece de 55-65 km/h.

Valorile maxime se vor situa între minus 2 grade Celsius şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între minus 10 şi 1 grad Celsius. În anumite zone va fi prezentă și ceața.

Cum va fi vremea în București

Vești bune pentru bucureșteni! Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menţine peste mediile multianuale. În Capitală se anunță un cer senin ziua, în schimb vor avea loc înnorări seara.

Valorile termice vor depăși media normală a acestei perioade. Experții ANM anunță o maximă cuprinsă între 7 și 8 grade Celsius, în timp ce minima se va situa între minus 3 – minus 1 grad Celsius. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge viteze de până la 35…45 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...