Fenomenul ciudat produs după cutremurele din Turcia. Specialiștii sunt și ei șocați

Stan Filon, Alexandru Zanfirescu 26.02.2023, 08:41

Un fenomen ciudat a apărut în Turcia, după miile de cutremure care au avut loc în ultimele două săptămâni! Oamenii de știință ridică din umeri și sunt la fel de nedumeriți ca restul populației! Agricultura Turciei este pusă serios în dificultate!

Fenomenul ciudat produs după cutremurele din Turcia

Așadar, un fenomen straniu a apărut în Turcia, imediat după miile de cutremure care au urmat celui din data de 6 februarie, care a făcut aproape 50 de mii de victime. În sudul Turciei au apărut mii de gropi în pământ! Ultima a apărut în urma cutremurului recent de 4,3 pe Richer.

Această groapă a apărut are nu mai puțin de 37 de metri în diametru și o adâncime de 12 metri! În plus, este situată chiar în mijlocul „grânarului” Turciei. Câmpia fertilă Konya este tulburată de gropile de acest tip, un fenomen în zonă, care pune în pericol activitatea agricolă în zonă.

Fenomenul ciudat produs dupa cutremurele din Turcia
Fenomenul ciudat produs dupa cutremurele din Turcia

Cu ce explicații au venit experții, legat de gropile apărute după cutremurele din Turcia

Gropile apărute în Turcia după cutremure sunt de toate dimensiunile și amenință activitățile agricole, însă apar din ce în ce mai aproape de zonele rezidențiale. Cea mai recentă numărătoare arată că numărul acestor gropi apărute după cutremure a depășit 2.600, arată presa turcă.

Dar ce spun experții: Ei bine, aceștia au o teorie și spun că agricultorii folosesc tot mai des apele subterane care întăresc solul de deasupra. Lipsit de apă, solul se scufundă rapid, lăsând fermierii cu găuri uriașe în câmpurile lor, iar cutremurele accentuează acest fenomen.

Fenomenul gropilor apărute din senin este atent monitorizat de Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și Centrul de cercetare a aplicațiilor de la Universitatea Tehnică din Konya. Datele actuale arată că gropile avansează spre zone locuite, spre deosebire de apariția lor în trecut în locuri izolate.

Vă reamintim că Turcia a fost lovită de un cutremur de 6,4 pe Richter pe data de 6 februarie, soldat cu moartea a peste 50 de mii de persoane din Turcia și Siria. Specialiștii spun că acest cutreur a fost urmat de nu mai puțin de 9.000 de replici!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...