Fenomenul bizar care i-a speriat pe turiștii din Grecia. Un român l-a observat în apa mării

Ioana Bucur 01.08.2022, 15:36
Fenomenul bizar care i-a speriat pe turiștii din Grecia. Un român l-a observat în apa mării

Stațiunile elene au rămas, și în acest an, printre preferatele românilor când vine vorba despre destinațiile de vacanță alese pentru a-și petrece zilele libere. Cu toate astea, în momentul în care ajung acolo, unii au parte de surprize nu tocmai plăcute. În mediul online, pe platformele dedicate călătoriilor, oamenii au descris o experiență la care nu se așteptau. Acesta este fomenul bizar care i-a speriat pe turiștii din Grecia.

Care este fenomenul bizar observat de turiștii din Grecia

Și anul acesta, românii aleg Grecia ca destinație de vacanță, preferate rămânând stațiunile Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, ademeniți de prețurile rezonabile și, poate în primul rând, de peisajele spectaculoase.

Când spunem Grecia, ne gândim la plaje cu nisip alb și apă limpede aproape turcoaz – un tablou pe care orice și-ar dori să îl poată vedea.

În mediul online, pe grupurile destinate turiștilor care ajung în stațiunile elene, un român a descris o experiență mai puțin plăcută pe care a trăit-o în timpul excursiei. Bărbatul a cerut părerile celorlalți membri ai grupului, curios dacă și alții au întâlnit fenomenul bizar din apele mării.

În loc să admire apa limpede și turcoaz, a avut parte de un cu totul alt peisaj:

„Are cineva idee de ce apa mării din Mikros Gialos arată așa? Este galbenă spre portocaliu și arată ca o devărsare de deșeuri”, a scris bărbatul pe Forum Lefkada.

Fenomenul bizar care i-a speriat pe turiștii din Grecia. Un român l-a observat în apa mării

„Sfatul meu este să nu faceți baie dacă o găsiți așa!”

El a povestit că i-a întrebat pe unul dintre salvamari, primind și explicația pentru fenomenul bizar.

„Am întrebat salvamarul și a spus ca e din cauza plantelor din larg, că se mai întâmplă din când în când și că dispare după câteva ore. Cică dacă ar fi fost un pericol, așa cum s-a întâmplat în urmă cu mai mult timp, ar fi scos toată lumea din apă.

A zis că nu prezintă niciun pericol pentru piele. So, what can i say. Ma duc la Afteli”, a completat autorul postării într-un comentariu.

Reacțiile nu au întârziat să apară. În timp ce unii i-au recomandat să nu intre în apă, alții au mărturisit că au avut parte și ei de aceeași primire, cauza ar fi o specie de alge mici ce apare când temperatura de afară este ridicată, iar apa mării este rece.

„Sfatul meu este să nu faceți baie dacă o găsiți așa! Există motive pentru care apa este așa murdară și chiar ieri am întrebat de ce, asta ca să fiu sigură de răspuns, nimic altceva decât canalizarea.”

„Alge. Așa a fost și anul trecut în unele zile.”

„Este plancton, se mai întâmplă din când în când în golfuri, este de la alge. Se produce când este foarte cald afară și apa mării mai rece, în golfuri. Până a doua zi se duce, nu vă faceți griji. Practic, se curăță apa.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...