Fenomen uimitor pe Dunăre. Rar se întâmplă așa ceva. Ce spun specialiștii

Stan Filon 10.11.2022, 14:26
Fenomen uimitor pe Dunăre. Rar se întâmplă așa ceva. Ce spun specialiștii

Fenomen uimitor pe Dunăre, unde oamenii locului s-au crucit când l-au văzut. Apele Dunării par a fierbe pur și simplu. Aburi groși se ridică din Dunăre, iar fluviul pare că fierbe pur și simplu. Specialiștii în meteorologie au o explicație pentru acest fenomen foarte rar.

Fenomen uimitor pe Dunăre

Așadar, Dunărea pare că fierbe! Specialiștii au o explicație pentru acest fenomen rar care a putut fi observat în această dimineață. meteorologii spun că de vină sunt temperaturile care au scăzut brusc, iar apa Dunării este încă destul de caldă, dar și mai puțină decât de obicei.

Fierberea Dunării are legătură și cu seceta de astă-vară, când în mijlocul fluviului au apărut pur și simplu insule de nisip, din cauza nivelului mic al apei.

Fenomen uimitor pe Dunare
Fenomen uimitor pe Dunare

Apele Dunării par a fierbe

Ei bine, în aceste condiții, meteorologii spun că apa încă este destul de caldă, pe când afară temperaturile au scăzut în această dimineață până la 6 grade Celsius, la Galați, de exemplu. Acesta este motvul pentru care Dunărea pare că fierbe.

„Fenomenul apare atunci când diferenţa dintre temperaturile din timpul zilei şi cele din timpul nopţii sunt mari. Este ca o evaporare, ca o ceaţă. Acest fenomen apare dimineaţa şi poate ţine până în jurul prânzului, când se ridică soarele. Este într-adevăr spectaculos. Apare îndeosebi în această perioadă, când temperatura apei scade. Astăzi, de exemplu, temperatura apei este de 14, 5 grade. Pentru navigaţie, nu este periculos, dar se recomandă să se desfăşoare cu atenţie, să se folosească semnalele sonore”, a declarat Dorian Dumitru, specialist în navigaţie şi fost director al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, citat de Mediafax.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Fenomenul de „fierbere” a Dunării nu afectează circulaţia la fel cum se întâmplă cu negura sau ceaţa, aburul de fierbere risipindu-se în contact cu aerul rece. Cu toate acestea, navele au fost nevoite joi să folosească radiolocaţia şi radarul pentru a se orienta în şenalul navigabil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...