Fenomen straniu la Ceahlău. Cum vor sfida, azi, mii de oameni pandemia

Madlen Moraru 06.08.2020, 12:29
Fenomen straniu la Ceahlău. Cum vor sfida, azi, mii de oameni pandemia

Un fenomen cât se poate de straniu are loc în această joi. Mii de persoane vor urca astăzi pe Ceahlău. Totul în pofida sfaturilor și măsurilor recomandate de autorități, în lupta cu pandemia de coronavirus (SARS-COV-2). Momentele vor avea loc dintr-un motiv total neașteptat.

Fenomen straniu pe Ceahlău, joi

Data calendaristică de 6 august semnifică mai multe decât s-ar aștepta românii. În această joi, aproximativ 2000 de persoane și-au anunțat intenția de a participa la un eveniment, în plină pandemie de coronavirus. Cazurile tot mai răspândite de îmbolnăvire, resimțite la ora actuală și pe teritoriul României, i-au făcut pe specialiști să le recomande cetățenilor din multe județe ale țării să poarte o mască de protecție și în spațiile deschise.

Fenomen straniu la Ceahlău. Cum vor sfida, azi, mii de oameni pandemia
Pelerinajul până la schitul de pe Ceahlău era considerat și în trecut unul extrem și greu de parcurs de către doritori

 

 

 

De ce vor sfida mii de persoane pandemia?

În această joi, mii de persoane care s-au arătat doritoare de acest lucru, sunt așteptate în acest masiv montan. Totodată, și din estimările salvamontiștilor, acest număr de aproximativ 2000 de oameni vor dori să urce pe Ceahlău pentru a participa la un eveniment. Este vorba despre un pelerinaj ortodox spre schitul de pe acest masiv. Alți turiști și-au exprimat dorința de-a merge pe acest munte situat pe teritoriul județului Neamț pentru a vedea un alt fenomen straniu. Mulți doresc să priveacă enigmatica piramidă holografică. Fenomenul straniu are loc doar o dată pe an în această zi calendaristică.

Potrivit celor de la adevărul.ro, pe 6 august, credincioșii ortodocși sărbătoresc Schimbarea la Față. Sărbătoarea marcată și în calendarul ortodox mai semnifică un pelerinaj masiv la Schitul „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Lăcașul de cult este situat la o cotă de 1.750 metri. În fruntea cortegiului de pe munte va urca Înalt Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei. Tradiția a fost instituită de către  actualul Patriarh al României, Daniel, în urmă cu foarte mult timp și a fost respectată an de an, dar în 2020 condițiile vor fi cel mai probabil diferite. În ciuda faptului că pandemia cu coronavirus nu s-a sfârșit, oamenii doresc să urce în acest mod pe munte.

„Nu are nimeni vreo pârghie ca să poată fi interzis accesul pe Ceahlău. Recomand mare atenţie, echipament corespunzător, să aibă mare grijă ce alimente consumă şi să se hidrateze foarte bine. Sunt şi aceste vremuri tulburi, pandemice. Trebuie respectată distanţa socială, că de mască nu se pune problema la efortul pe care-l presupune urcarea şi coborârea“, a transmis Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Urmăriți Impact.ro și pe