Femeile vor putea face analize gratuite, doar cu buletinul. Campania începe săptămâna viitoare

Nicu Stan 14.06.2021, 08:45
Femeile vor putea face analize gratuite, doar cu buletinul. Campania începe săptămâna viitoare

Femeile vor putea face analize gratuite, doar cu buletinul. Campania începe săptămâna viitoare și este organizată de Primăria Sectorului 2. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Analize gratuite pentru femei în sectorul 2. Ce analize se fac și ce vârste trebuie să aibă beneficiarele

Româncele vor putea face analize gratuite, doar cu buletinul începând de săptămâna viitoare. Femeile în vârstă de 25-64 de ani vor putea face testul Babeș Papanicolau gratuit, între 14 și 19 iunie, informează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

”Aveţi între 25 şi 64 de ani? Vă încurajăm să efectuaţi testul Babeş Papanicolau, gratuit, între 14 şi 19 iunie, în intervalul 11.00-16.00, în Bucureşti, Şoseaua Pantelimon nr. 301, în cadrul unei campanii realizate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin”, potrivit unui comunicat al DGASPC Sector 2.

Femeile vor putea face testul Babes Papanicolau gratuit, in sectorul 2 al Capitalei
Femeile vor putea face testul Babes Papanicolau gratuit, in sectorul 2 al Capitalei

Analize medicale doar cu buletinul

Primăria sectorului 2 a anunțat că analizele vor putea fi făcute de către toate femeile cu vârsta specificată, în special cele care nu beneficiază de asigurare medicală. Astfel, acestea trebuie să se prezinte la unitatea medicală la Complexul Pantelimon, doar cu buletinul.

”Deschidem o unitate mobilă de testare gratuită Babeș-Papanicolau la Complexul Pantelimon nr 301 în parteneriat cu Institutul Oncologic București. Acțiunea vine în sprijinul femeilor defavorizate (inclusiv a celor fără asigurare medicală), cu vârsta între 25-64 ani, care nu au fost testate în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening. Nu este nevoie decât de cartea de identitate”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Vaccinare contra mici, în Piața Obor

Pe de altă parte, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a organizat în weekenul care a trecut un maraton de vaccinare în Piața Obor. Astfel, toți românii care s-au imunizat în piața Obor au primit după vaccinare un voucher. Cu acest voucher s-au prezentat la terasa Obor, unde au primit câte 3 mici cu muștar și pâine, precum și o apă plată.

Meniul de mici a fost oferit ca un premiu pentru cei care s-au vaccinat. De asemenea, primăria sectorului 2 va organiza și în această săptămână, în weekend, un nou maraton de vaccinare la care cei vaccinați vor fi premiați cu meniul de mici.

Câți bucureșteni au acceptat micii gratuiți la vaccinarea de la Piața Obor

Radu Mihaiu a ținut să precizeze că bucureștenii nu s-au prezentat la vaccinare pentru a primi meniul de mici, ci au venit la centrul de vaccinare și români care au refuzat micii gratuiți.

”Nu doar mirosul de mici a atras lumea azi la centrul de vaccinare de la Obor. Doar jumătate din cei vaccinați au și folosit voucherul. Bătaia mare a fost pe vaccinul Johnson & Johnson. 87% din cei vaccinați astăzi acolo au ales varianta cu o singură doză. Cum am mai spus, vaccinarea trebuie să fie aproape de casă, simplă și rapidă”, a scris Radu Mihaiu pe pagina personală de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe