Femeile care i-au fermecat pe bărbații din Parlament. Cum arată și cu ce s-au făcut remarcate. Consiliera Vioricăi Dăncilă i-a lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Ana Anitoiu 06.01.2021, 15:29

Trei dintre femeile care i-au fermecat pe bărbații din Parlament reprezintă, pentru patru ani, județul Neamț. Între ele se numără și fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, care a stârnit numeroase ironii la adresa ei în perioada în care a fost prim-ministru al României, mai ales pentru gafe în exprimare. Iată cum arată aceste politiciene, ce studii au și cu ce s-au făcut remarcate. Una dintre ele are hobby-uri surprinzătoare.

Femeile care i-au fermecat pe bărbații din Parlament. Cine este Dumitrina Mitrea

Una dintre aceste femei este Dumitrina Mitrea, în vârstă de 49 de ani, care a devenit deputat de Neamț al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti și a acumulat 16 ani de experiență în managementul resurselor umane. A lucrat la trei firme multinaţionale, în funcţii de conducere, dar și ca broker de asigurări, iar în prezent are o afacere în Piatra Neamţ. Este pasionată de: editare foto, șamanism – credințe și tradiţii bazate pe comunicarea cu lumea spiritelor; şi Reiki – o tehnică de vindecare japoneză pe baza energiei, cu palmele aplicate pe corp.

”Mă aşteptam să devin parlamentar, însă la redistribuirea voturilor. Obiectivul pe care mi l-am propus pentru Neamţ era de 10%, pentru a fi sigură de reuşita AUR în Parlament. Ştiam că am nevoie de un procent de 12,5% pentru a câştiga un mandat complet de deputat. Procentul obţinut, 13,77%, a fost într-adevăr copleşitor. După publicarea rezultatelor am realizat că munca depusă de întreaga echipă AUR s-a reflectat în votul cu care ne-au investit alegătorii nemţeni“, a spus ea.

Femeile care i-au fermecat pe barbatii din Parlament. Cum arata si cu ce s-au facut remarcate. Consiliera Vioricai Dancila i-a lasat pe toti fara cuvinte
Mara-Daniela Calista, parlamentar PNL

Femeile care i-au fermecat pe bărbații din Parlament. Cine este Mara – Daniela Calista

Pe de altă parte, Mara – Daniela Calista (PNL), în vârstă de 32 de ani, a fost deputat şi în legislatura precedentă, după ce a candidase în judeţul natal, Teleorman. Atunci a fost unul dintre cei mai tineri politicieni aleşi din Parlament. Multe voci au numit-o ”o speranţă a politicii româneşti”. A avut cabinet parlamentar la Roşiorii de Vede.

Mara Calista a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, cu specializarea Relaţii Internaţionale. A deținut funcţia de consilier personal la cabinetul prim-ministrului, în perioada guvernării Dacian Cioloş. Face parte din Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială şi din Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. A inițiat sau co-iniţiat 118 propuneri legislative, dintre care 35 au fost promulgate.

Femeile care i-au fermecat pe bărbații din Parlament. Cine este Oana – Gianina Bulai

O altă femeie care a devenit parlamentar, după alegerile din 6 decembrie 2020, este Oana – Gianina Bulai, în vârstă de 40 de ani. Înainte de a ajunge deputată PSD, a absolvit Facultatea de Administraţie Publică şi Facultatea de Drept “Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii Craiova. A obținut master în Ştiinţe Politice la Universitatea ”Petre Andrei” din Iaşi.

Oana – Gianina Bulai a avut succes în cariera politică și datorită relaţiei bune cu Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Ultima funcţie pe care a deținut-o a fost cea de consilier de stat pe probleme de sănătate şi învăţământ al fostului premier Viorica Dăncilă. În plus, ea s-a concentrat pe dezvoltarea personală. A scris o carte pe această temă, intitulată ”TU”. Ea a fost repartizată în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...