REACȚIE EXCLUSIVĂ

Femeie atacată de 20 de câini în zona Lacul Morii din Capitală. ASPA: Câinii lăsați liberi din curți devin un pericol pentru trecători

Gabriela del Pupo 20.04.2022, 13:14
Femeie atacată de 20 de câini în zona Lacul Morii din Capitală. ASPA: Câinii lăsați liberi din curți devin un pericol pentru trecători

Un incident șocant a avut loc în această dimineață în Capitală. O femeie a fost atacată de aproximativ 20 de câini. Victima a fost transportată la spital cu răni grave și Protecția Animalelor a fost anunțată pentru a transporta animalele la un adăpost. Reprezentanții ASPA au declarat în exclusivitate pentru impact.ro că din primele cercetări este vorba de câini care aveau stăpâni, dar care nu erau supravegheați. La sosirea autorităților doar câțiva au mai fost găsiți.

Câinii nesupravegheați fac o nouă victimă

Femeia a fost atacată în cursul dimineții în zona Lacul Morii și a fost transportată de urgență la spital odată ce autoritățile și echipajul de prim ajutor au ajuns la fața locului. Ancheta va trebui să stabilească cine se face responsabil pentru numărul mare de câini care au fost lăsați să umple liber pe străzi.

„La data de 20 aprilie 2022, în jurul orei 09. 20, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, cu privire la faptul ca a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii ,o femeie care a fost atacată de mai mulți câini.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaj de prim ajutor. Persoana a fost identificată și transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate. A fost anunțată Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.” a transmis poliția Capitalei.

Adapostul de câini din Constanta, un adevarat iad

ASPA a fost la fața locului, din păcate este vorba de câini care aveau stăpân

Reprezentanții ASPA spun că au primit mai multe sesizări din zonă în privința unor câini care nu sunt supravegheați, dar care nu pot fi preluați pentru că au stăpâni. De asemenea, zona fiind la granița cu județul Ilfov, jurisdicția autorității nu permite anumite acțiuni în toată zona.

„Vorbim despre câini care pot fi deținuți și de oamenii care care sunt din zonă, chiar așa suna una dintre sesizările pe care noi am primit-o săptămâna trecută, că ar fi în zona respectivă câini care ies din curțile oamenilor pe domeniul public. Ne-am deplasat la acel moment în zona Lacul Morii. A fost identificat un singur câine care a fost ridicat, dar știm deja că nu stau într-o anumită zonă, ci migrează. Vorbim de câini care nu sunt sterilizați și care se înmulțesc, devenind un pericol pentru oameni.

Echipajele care au ajuns în această dimineață au identificat 6-7 câini. Unul dintre aceștia a fost tranchilizat. Ceilalți au fugit, colegii i-au urmărit și au identificat o curte în care aceștia s-au retras. A fost sesizată Poliția pentru verificări ulterioare, din curtea respectivă fiind ridicați trei câini.” a declarat pentru impact.ro Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Urmăriți Impact.ro și pe