Femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat. A ajuns director de instituție publică

Ioana Bucur 19.05.2021, 22:34
Femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat. A ajuns director de instituție publică

Nu doar fostul premier al României se pregătește pentru o schimbare uriașă în carieră. Și femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat. Nausica Mircea a ajuns director de instituție publică.

Femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat

Nausica Mircea, femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat. Designerul vestimentar din spatele multora dintre ținutele fostului premier al României a dat atelierul de croitorie pe funcția de director al unei instituții publice. De la 1 iunie, va fi noul director al Centrului Cultural Vrancea. Nu a fost numită, ci a câștigat concursul pentru acest post, organizat de Consiliul Județean Vrancea, după expirarea mandatului lui Liviu Nedelcu.

A fost nevoie de trei încercări pentru ocuparea postului din Vrancea. La prima tură nu au existat candidați. Apoi, a doua oară, niciunul dintre cei doi doritori – Liviu Nedelcu, fostul director al Centrului Cultural şi Valentin Gheorghiţă, fostul director al Ateneului Popular – nu a fost admis. A treia oară, cu noroc. Nausica Mircea s-a „bătut” cu Mihai Lăduncă, profesor la Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” din Focşani. Potrivit Adevărul, fostul designer vestimentar a obţinut nota 9,54 la proiectul de management şi 9,38 la interviu, promovând examenul cu o medie generală de 9,46, în timp ce contracandidatul ei a luat 7,68 la proiectul de management şi 7,48 la interviu.

„Am căutat pe site-ul de cariere și am văzut ce implică această funcție. Eu sunt o fire creativă şi mi-am zis că nu e ceva imposibil. La interviu, doamna director de la Biblioteca Judeţeană mi-a spus că m-am descurcat foarte bine, după ce mi-a pus câteva întrebări despre proiectul de management. M-am sfătuit şi cu copiii mei, care chiar mi-au dat ideea organizării unei cafenele culturale. Mai sunt oameni care fac tradiţii în Vrancea si pot să-i aduc în prim plan. Vreau sa mă implic şi la şcoala populară de artă, să atrag tinerii spre artă”, a declarat Nausica Mircea, potrivit Adevărul.

Femeia care o îmbrăca pe Viorica Dăncilă s-a reprofilat
Nausica Mircea

Înainte de a-și intra în noul rol, fostul designer vestimentar își va da demisia din Pro România, funcția de la conducerea Centrului Cultural Vrancea fiind incompatibilă cu statutul de politician. Mircea a candidat, în 2020, la alegerile parlamentare, din partea partidului lui Victor Ponta, pentru funcţia de deputat, însă nu a adunat numărul necesar de voturi pentru a ajunge în Parlament.

Cum a cunoscut-o Nausica Mircea pe Viorica Dăncilă

Nausica Mircea a povestit, pe cristoiublog.ro, cum a ajuns să lucreze cu Viorica Dăncilă, în perioada în care aceasta a fost premierul României. Cele două s-au cunoscut, întâia oară, în toamna anului 2017, când au fost așezate, la un eveniment, la aceeași masă:

„Am îndrăznit să propun uneia dintre doamne, care se vedea că este aplecată spre frumos şi eleganţă, să îmi treacă pragul atelierului şi să mă lase să îi propun ţinute pentru mediul în care lucrează. Această doamnă avea să devină, la doar trei luni de la acel eveniment, prim ministru al ţării, iar eu, se pare că nu am dat greş prin ceea ce am creionat şi pus în practică. Majoritatea criticilor de modă au apreciat ţinutele şi stilul doamnei premier. M-a creditat, iar eu am reuşit să dau frâu liber creativităţii şi am conturat ţinute clasice, discrete, decente şi elegante, am îndrăznit culori tari şi linii simple cu un dram de chic sau de ceva din personalitatea doamnei în fiecare ţinută”, a declarat Nausica Mircea pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...