Felul de mâncare la care românii sunt campioni. Suntem pe locul 4 în lume la consum

Iancu Andreea 27.05.2022, 20:29
Felul de mâncare la care românii sunt campioni. Suntem pe locul 4 în lume la consum

Suntem pasionați de mâncare majoritatea dintre noi, apreciând preparatele tradiționale sau pe cele din bucătăriile internaționale. Deși ne-am obișnuit cu mâncărurile pe care le așezăm în mod normal pe mesele festive în zilele de sărbătoare, felul de mâncare la care românii au ajuns pe locul 4 în lume la consum este unul total neașteptat. Acest preparat este întâlnit în multe țări ale Globului.

Care este felul de mâncare care i-a plasat pe români pe locul 4 la consumul global

Chiar dacă mulți s-ar fi gândit că sarmalele sau salata boeuf se numără printre preferințele culinare de top ale românilor, un studiu recent indică un cu totul alt preparat. Se pare că felul de mâncare pe care românii îl adoră ne-a adus pe locul 4 în lume la consum. Datele raportate în perioada mai 2021 – mai 2022 de către aplicația de livrare Glovo au dezvăluit care este preparatul preferat.

Românii sunt fani înfocați ai burgerilor, cumpărând aproximativ 6,1 milioane de astfel de preparate în intervalul menționat. În plus, informațiile oferite de celebra aplicație de livrare raportează că bucureștenii sunt cei mai mari consumatori din țară, 41% din cantitatea totală, reprezentând 2,5 milioane, fiind consumată în Capitală.

Felul de mâncare la care românii sunt pe locul 4 la consum
Burgerii au cucerit România

Burgerii, preparatul preferat al românilor. Cât a costat cea mai mare comandă la Glovo

Astfel, preferința culinară a românilor a reușit să ne plaseze pe locul patru la nivel mondial, în privința comenzilor de burgeri. În topul celor mai mari consumatori ai acestui preparat se plasează orașele București, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi.

„Burgerii se află printre produsele preferate comandate de români, iar sărbătorile anuale nu fac excepţie, de aceea, românii au comandat peste 6.000 de burgeri cu ocazia Crăciunului şi peste 8.000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale. 15% dintre burgerii comandaţi în perioada analizată sunt reprezentaţi de opţiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 – 2:00. Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulţi burgeri”, arată analiza realizată de Glovo, în perioada mai 2021 – mai 2022.

Pe de altă parte, datele oferite de aplicația de livrare au stabilit și cea mai scumpă comandă care conținea burgeri și alte produse. Aceasta a aparținut unui utilizator care a ales să achiziționeze 36 de burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză. Toate acestea au însumat o valoare de 1.380 lei.

Aplicația Glovo este una dintre cele mai cunoscute astfel de servici de livrare din România, oferind inclusiv posibilitatea de a aduce comenzi la cerere pentru clienți, ori din restaurantele locale, supermarketuri și farmacii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...