Felicitări de 1 Iunie 2023. Cele mai frumoase mesaje și urări de Ziua Copilului

Emanuela Pană 01.06.2023, 07:00

Ziua Copilului este sărbătorită anual în peste 100 de țări din lume, fiind o zi dedicată fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni. Ziua Copilului este un prilej minunat de a transmite felicitări de 1 Iunie 2023, dar și de a le oferi iubirea și surprizele noastre micuților. Consultă lista noastră de mesaje și urări de Ziua Copilului. 

1 Iunie 2023, Ziua Copilului. Care este semnificația sărbătorii? 

Ziua Copilului este sărbătorită în fiecare an la data de 1 Iunie, atât în România, cât și în alte 50 de țări. Multe alte state celebrează Ziua Copilului pe 20 noiembrie. Însă, oricare ar fi data la care celebrăm Ziua Copilului, acest eveniment este dedicat copiilor și importanței pe care aceștia o au în societate.  

Deși îi vizează în special pe cei mici, ziua de 1 Iunie reprezintă un moment de sărbătoare și pentru cei mari, care și-au păstrat sufletul de copil. Astfel, fiecare dintre noi poate să se simtă, din nou, copil, să lase grijile deoparte și să redescopere bucuria jocului.  

Când a fost celebrată pentru prima dată Ziua Copilului?  

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima oară la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru „Protejarea și Bunăstarea Copiilor“, în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului, iar, ulterior, multe guverne au introdus „Ziua Copilului“. 

Cu toate acestea, ideea briliantă de a avea o zi internațională i-a aparținut chiar unui copil. Este vorba despre Rubab Mansoor, un elev de clasa a VIII-a. Ideea a fost acceptată și adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954. 

În același an, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare prin care statele erau înștiințate că fiecare dintre ele trebuie să aibă o zi în care să îi sărbătorească pe cei mici și care să se numească „Ziua Copilului“. 

Citește și: Idei de activități de 1 iunie. Unde petrecem de Ziua Copilului în București, dar și în țară?

Felicitări de 1 Iunie 2023 

În prezent, ziua de 1 Iunie, zi nelucrătoare de sărbătoare legală, este un prilej pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii lor, dar și pentru a retrăi ei înșiși bucuria copilăriei și a jocului. Iată o selecție de mesaje și felicitări de 1 Iunie 2023 pe care să le trimiți celor mici, cu ocazia sărbătorii dedicate lor.  

Felicitari 1 Iunie 2023
Cele mai frumoase felicitari 1 Iunie 2023
  • Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi vă dorim doar bucurii. La mulţi ani!  
  • Copilăria este cadoul cel mai de preț al vieții. Păstrează-l până la bătrânețe! 
  • Dragi copii, să păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o raza de lumină, și viaţa voastră va fi mult mai frumoasă. La mulţi ani, dragul meu/draga mea! 
  • Copile drag, nu te grăbi să creşti! La mulţi ani! 
  • La mulți ani, copil frumos! Ne-ai făcut cei mai fericiți oameni de pe Pământ, te iubim! 
  • Frumusețea care mă înconjoară mă lasă fără cuvinte. Este frumusețea fețișoarelor voastre vesele și proaspete, dragii mei copii! Așa că la mulți ani de ziua voastră, a copiilor! Vă iubim din toată inima! 
  • Dragă copilule, să-ți păstrezi coplăria pe veci, căci nimic nu este mai de preț decât un zâmbet inocent! 
  • La mulți ani! Ziua în care ai intrat în viața noastră a fost cea mai frumoasă! Te îmbrățișăm cu mult drag! 
  • Fiica mea dragă, îmi umpli inima cu dragoste și zilele cu bucurie. Mi-ai schimbat viața din momentul în care ai venit pe lume și m-ai făcut să mă întreb cum am putut să trăiesc până atunci fără tine. La mulți ani, iubita mea! 
  • Cu ocazia zilei de 1 Iunie, dragă copile, nu aștepta cu nerăbdare să devii om mare. Fii fericit și bucură-te de anii copilăriei! 
  • La mulţi ani de Ziua Copilului! Să te bucuri de toate minunile acestei lumi! 
  • La mulţi ani tuturor copiilor și, de asemenea, tuturor părinților! Să vă bucurați de copiii voștri sănătoşi! 
  • Să îți păstrezi zâmbetul cald, sufletul pur și lumina în priviri ca în prima zi când ai văzut chipul mamei. La mulți ani, copil frumos! 

Vezi și: De ce este 1 iunie Ziua Copilului și de când se sărbătorește?

Cele mai frumoase mesaje pentru copii 

Pe lângă petreceri, spectacole dedicate copiilor sau reuniuni în aer liber cu familia, bucură-i pe cei pe care încă îi consideri copii cu un mesaj frumos de 1 Iunie. Continuăm lista celor mai frumoase felicitări de 1 Iunie 2023, pentru ca tu să ai de unde alege.  

  • Copilăria e vârsta la care cea mai profundă bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plină de lumină si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! La multi ani de 1 Iunie! 
  • Zâmbește larg, râde și joacă-te. Lumea e deschisă pentru ține, deschide-ți și tu sufletul pentru ea! Nu răni pe nimeni, fii întotdeauna puternic și îndrăzneț. La mulți ani! 
  • 1 iunie este despre toată lumea! Fiecare persoană are un copil interor. Așadar, la mulți ani! 
  • Din suflet vă urăm o copilărie cât mai frumoasă și fericită. La mulți ani, copii! 
  • Nu uita să te joci mereu, căci cea mai mare bucurie a unui copil este joaca. Aminteşte-le şi celor din jur de asta! La mulţi ani! 
  • 1 Iunie este ziua ta și a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. La mulţi ani!  
  • Trăieşte-ţi copilăria! Nu rata aceste momente fericite, care nu se mai întorc! La mulţi ani, fiule/fata mea! La mulţi ani, copile! 
  • Dragul meu/draga mea, să te bucuri de toate minunile acestei luni şi viaţa să-ţi fie mereu veselă ca acum. La mulţi ani! 
  • Este 1 Iunie! Este ziua ta! Să creşti cu zâmbetul pe buze şi viaţa să-ţi fie asemeni unui cer senin. 
  • La mulți ani și te iubesc mult! Pentru cea mai mare minune a vieţii mele, pentru puiuţul care mi-a adus nespuse bucurii, pentru fiecare zâmbet si fiecare îmbrăţişare îţi mulţumesc. La mulţi ani de Ziua Copilului!  
  • La mulți ani celui mai inocent copil din lumea asta! Drumul să-ți fie călăuzit de îngeri! 
  • Ai încredere în tine și fii deschis la noi experiențe. Viața te va ghida și am încredere că principiile cu care te-am crescut îți vor fi de folos pe mai departe. La mulți ani, dragul nostru copil! 
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...