Federația Națională a Părinților cele închiderea școlilor la incidența de 6 la mie. Ce ar urma să se întâmple cu tezele

Beatrice Dumitru 04.11.2021, 13:31
Federația Națională a Părinților cele închiderea școlilor la incidența de 6 la mie. Ce ar urma să se întâmple cu tezele

Federația Națională a Părinților a trimis o scrisoare ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care îi cer să facă câteva schimbări legate de reluarea anului școlar, dar și de tezele pe care elevii trebuie să le susțină până la finalul semestrului I. Ministrul Educației va anunța cum va începe școala de luni, 8 noiembrie.

Ce cer părinții în legătură cu tezele pentru semestrul I

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a eliminat pe 30 septembrie pragul de infectare de 6 la mia de locuitori pentru închiderea școlilor. Astfel, conducerea fiecărei instituții de învățământ putea decide trecerea în online în funcție de posibilele cazuri de Covid-19 apărute la elevi și cadre didactice.

Mai este o zi până când Sorin Cîmpeanu va anunța cum se vor relua cursuruile luni, 8 noiembrie, după cele două săptămâni de vacanță. În acest context, Federația Națională a Părinților îî cere ministrului să revină la regula care prevede închiderea școlilor la atingerea pragului de 6 la mie. De asemenea, părinții mai solicită și eliminarea tezelor aferente semestrului I.

Federația Națională a Părinților cele închiderea școlilor la incidența de 6 la mie. Ce ar urma să se întâmple cu tezele
Federația Națională a Părinților, scrisoare pentru Sorin Cîmpeanu.

Vă solicităm să eliminați susținerea tezelor ca instrument de evaluare. Fără un ritm neîntrerupt al învățării, fără posibilitatea parcurgerii materiei într-un ritm coerent și unitar, tezele nu reprezintă „ultimul bastion al unei evaluării obiective”. Nu putem vorbi de o evaluare obiectivă în condițiile unei perioade atât de scurte de predare, fragmentată de o vacanță neprevăzută, cu un ritm diferit de la o şcoală la alta, mai ales acolo unde predarea s-a făcut când cu prezență fizică, când online, nerespectându-se parcursul firesc de predare-învățare-aprofundare” scriu părinții în scrisoarea adresată ministrului Educației.

De ce îl acuză părinții pe ministrul Educației

În scrisoarea pe care i-au adresat-o, părinții îl acuză pe ministrul Educației de faptul că ia decizii fără să se consulte cu partenerii de dialog social, după ce acesta a afirmat că nu are nevoie să discute cu părinți sau elevi.

„Învățământul românesc se află în mijlocul celei mai grave crize din ultimii 20 de ani. Lipsa de politici publice, de măsuri coerente și aplicate la nivelul sistemului de învățământ au dus la o lipsă totală de predictibilitate, aruncând educația în haos”, a mai scris părinții.

Din cauza vacanței suplimentare, în urma numărului mare de cazuri de Covid-19, Sorin Cîmpeanu a anunțat că structura anului școlar 2021-2022 se va modifica. Semestrul I se va încheia pe data de 14 ianuarie și nu în decembrie, așa cum era prevăzut. În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 8.971 de cazuri de coronavirus, iar rata de pozitivare este de 15%, în usoară scădere.

Urmăriți Impact.ro și pe