FCSB a anunțat oficial transferul lui Joyskim Dawa. Gigi Becali a plătit 350.000 de euro pentru fundașul de la FC Botoșani

Sorin Barbu 22.06.2022, 13:19
FCSB a anunțat oficial transferul lui Joyskim Dawa. Gigi Becali a plătit 350.000 de euro pentru fundașul de la FC Botoșani

FCSB a făcut un nou transfer în defensivă. L-a prezentat oficial pe Joyskim Dawa, la doar o zi după ce un alt fundaș, Rachid Bouhenna, a început pregătirile cu echipa antrenată de Toni Petrea. Gigi Becali a plătit 350.000 de euro pentru fundașul de la FC Botoșani, după ce tot de la această formație l-a cumpărat și pe mijlocașul Malcom Edjouma cu 330.000 de euro.

FCSB l-a prezentat oficial pe Joyskim Dawa. Ce număr va purta pe tricou fundașul din Camerun

FCSB și-a betonat apărarea. În doar două zile, Gigi Becali i-a adus lui Toni Petrea doi fundași centrali. Dacă Rachid Bouhenna a venit liber de contract, după ce a plecat de la CFR Cluj, Joyskim Dawa, un fundaș de 1,94, a costat 350.000 de euro.

„Bine ai venit, Joyskim Dawa!
FCSB anunță transferul lui Joyskim Dawa, care a evoluat, în sezonul trecut, pentru Fotbal Club Botoșani.
Fundașul camerunez în vârstă de 26 de ani va purta tricoul cu numărul 5 și a ajuns deja la Baza Sportivă FCSB.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!

Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte s-a născut la 9 aprilie 1996, în Colombes, Franța. A început fotbalul la US Avranches (Franța), AS Monaco B (Franța), Gil Vicente (Portugalia), FK Mariupol (Ucraina) sau Valmiera (Letonia) înainte de a semna, pe 1 august 2021, cu Fotbal Club Botoșani. A evoluat, în sezonul 2021-2022, în 31 de partide pentru moldoveni și a înscris de 4 ori”, se spune în comunicatul oficial al clubului FCSB.

Gigi Becali și jucătorul s-au înțeles încă de marți. Patronul a organizat o conferință de presă în care și-a prezentat fundașul. Omul de afaceri a venit în șlapi și a dezvăluit că jucătorul va câștiga 12.000 de euro, de trei ori mai mult decât la FC Botoșani, dar și că a impus în contract o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro.

FCSB avea mare nevoie de fundași centrali. Echipa s-a despărțit în această vară de Paulo Vinicius, Andrei Miron și Dragoș Nedelcu, iar Iulian Cristea s-a accidentat grav la echipa națională și va lipsi șase luni de pe gazon.

Urmăriți Impact.ro și pe