Fără spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum s-a ajuns la această decizie

Ana Anitoiu 20.03.2021, 15:22
Fără spectatori străini la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum s-a ajuns la această decizie

Nici un spectator străin nu va avea permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo ce sunt programate să aibă loc în vara acestui an, în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu a luat sfârșit. Anunțul a fost făcut de organizatori, care au explicat cum s-a ajuns la această decizie ce va nemulțumi multe persoane.

Motivul pentru care spectatorii străini nu vor putea fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce vor începe pe 23 iulie și se vor încheia pe 8 august, și cele Paralimpice, ce își vor lua startul mai târziu, pe 24 august, urmând să se încheie pe 5 septembrie, nu vor putea avea spectatori străini în acest an. Autoritățile japoneze au informat Comitetele olimpice că este ”foarte puțin probabil” să garanteze intrarea în ţară a acestora. Organizatorii celor două evenimente majore au transmis că această măsură are ca scop desfășurarea lor în siguranță pentru toți participanții și publicul japonez.

Această decizie a fost luată în contextul în care au început să fie depistate noi tulpini de coronavirus, dar și al restricțiilor referitoare la călătorii valabile la nivel mondial. De altfel, anunțul vine după ce, la începutul acestei luni, noul președinte al comitetului olimpic de organizare Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, a sugerat că urmează să fie impusă această interdicție referitoare la spectatorii străini.

Fara spectatori straini la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum s-a ajuns la aceasta decizie
Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ce a declarat președintele Comitetului Paralimpic Internațional

De asemenea, președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons a spus că aceasă măsură este necesară, deoarece pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit. ”Este de la sine înțeles că într-o lume ideală am prefera să avem spectatori internaționali la Jocuri, permițând familiilor, prietenilor și fanilor să-i înveselească pe cei dragi și pe toți sportivii. Dar în acest moment trebuie să recunoaștem că, din cauza pandemiei globale, nu trăim într-o lume ideală”, a declarat oficialul.

La Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor participa 11.000 de sportivi olimpici. Apoi, vor participa 4.400 de paralimpici, precum și zeci de mii de antrenori, arbitri, sponsori, VIP-uri și jurnaliști. Din cauza măsurilor ce trebuie să fie impuse în contextul pandemiei de coronavirus, costurile pentru organizarea Jocurilor Olimpice au crescut cu 2,8 miliarde de dolari.

Unde se vor putea urmări Jocurile Olimpice 2021 la TV, în România

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor putea vedea, totuși, și în România. Mai multe televiziuni vor difuza competițiile De exemplu, Discovery a anunțat că va avea cea mai complexă acoperire digitală a vreunei ediții de Jocuri Olimpice de Vară în Europa. Totodată, Eurosport a anunțat va interacționa cu fanii pe toate platformele – TV, streaming video, online și rețele sociale. Mai multe detalii, AICI!

Jocurile Olimpice ar fi trebuit să aibă loc în vara anului trecut, dar au fost amânate pentru anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus. ”Flacăra Olimpică va rămâne în Japonia. Jocurile Olimpice trebuie să reprezinte o speranță pentru toți în aceste momente”, a transmis la acea vreme CIO-ul Thomas Bach. Până atunci, acest eveniment a fost anulat doar de Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial, în anii 1916, 1940 și 1944. Olimpiadele vor cuprinde 339 de evenimente în 33 de sporturi diferite, cuprinzând 50 de discipline.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...