Fapta a stârnit furie în Suceava. Un câine, străpuns de o săgeată şi lăsat în suferință cu orele

Elena Avramescu 13.05.2021, 12:21
Fapta a stârnit furie în Suceava. Un câine, străpuns de o săgeată şi lăsat în suferință cu orele

Un câine, străpuns de o săgeată. Scene de groază în județul Suceava, după ce un câine fost străpuns de o săgeată, fiind găsit de stâpâna sa într-o stare cumplită. Femeia n-a stat pe gânduri și a apelat imediat la ajutorul Asociaţiei „Casa lui Patrocle” care, din fericire, a reuşit să salveze patrupedul. În acest sens, femeia a depus plângere, iar poliţiştii au deschis un dosar penal.

Un câine, străpuns de o săgeată

Întregul incident a fost relatat de Asociaţia „Casa lui Patrocle” pe pagina de Facebook, unde s-a menționat faptul că situaţia în care au fost puşi era una dificilă, pe care ei nu o mai întâlniseră deloc până acum.

Satul Buda, comuna Zvoriştea, judeţul Suceava. Noaptea trecută. Un telefon la capătul căruia era o fată care plângea, să venim să-i salvăm câinele străpuns de o săgeată. Am cerut o poză, căci eram în faţa unui caz fără precedent. Am avut de toate, împuşcaţi, spânzuraţi, bătuţi, schingiuiţi, însă niciodată un animal asupra căruia s-a tras cu arcul şi săgeata! Pe la ora 21.00 ajunsesem acolo. Întuneric şi trei femei care orbecăiau chinuindu-se să prindă un câine care urla de durere, care fugea de noi, care încerca să iasă din curte, care căuta găuri prin gard, iar de fiecare dată când se atingea de ceva iar urla căci se mişca şi săgeata din el.

N-am putut să-l tranchilizăm cu medicamente pentru că n-a vrut să se atingă de mâncare. Medic să-l tranchilizeze cu arma, iar n-am avut. Dupa două ore am vrut să abandonăm misiunea şi să ne întoarcem înapoi azi la prima oră pe lumină. Dar ne temeam şi de faptul că ar putea muri peste noapte! Şi-am zis să mai facem o încercare şi cu toată ruşinea, căci era miezul nopţii, să sunăm omul cu soluţiile, pe Ionut Epureanu, sperând că într-un fel sau altul vine cu vreo idee să ne-ajute, se povestește în postarea asociaţiei “Casa lui Patrocle”.

Un caine, strapuns de o sageata
Caine strapuns de o sageata

Asociaţia „Casa lui Patrocle” a mărturisit faptul că acest biet cățel are o proprietară extrem de bună și blândă, care se ocupă de sterilizează toturor patrupedelor din campaniile lor gratuite.

Dnul Epureanu a trimis colegii de la Secţia de Poliţie din Adâncata, doi băieţi tineri de nota 20 care-au schimbat foaia şi strategia, care au avut curaj să înghesuie câinele într-un colţ, să-i pună la gât o lesă şi să-l bage în cuşca de transport. Câinele, pe nume lui Pufi, acum îl cheamă şi Săgeată. Are şi proprietar, Ionela – o fată bună şi modestă care sterilizează tot ce prinde în campaniile noastre gratuite. Bietul câine a ieşit din curte în urmă cu două zile şi s-a întors ieri cu săgeata înfiptă în el. Ionela a mai avut un incident şi anul trecut, pisica împuşcată cu alice.

Am ajutat-o, am adus-o la veterinar, am salvat-o, însă fata n-a vrut nici în ruptul capului să depună o plângere la Poliţie – deşi se pare că identitatea celui care trage printre case este cunoscută. Aşa, din prea mult bun simţ, ca să nu se pună rău cu vecinii. Însă aseară, de faţă cu poliţia – pare că a avut mai mult curaj să vorbească despre vecinii săi. Câinele a fost internat în regim de urgenţă la Tigma Vet. Operat, salvat, se simte bine. Dacă săgeata l-ar fi strapuns cu câţiva milimetri mai jos, ar fi fost fatală. A avut zile să traiască. Un noroc chior şi un înger acolo sus care l-a păzit, mai găsim notat în postarea asociaţiei.

În acest sens, reprezentanţii „Casa lui Patrocle” au spuscă s-a deschis deja un dosar penal: „Intenţia faptei este clară. Încercăm să mai sperăm că cineva va plăti pentru ceea ce a făcut, dar suntem şi realişti deopotrivă, şi ştim că va fi greu”.

Un caine, strapuns de o sageata
Caine strapuns de o sageata
Urmăriți Impact.ro și pe