Fanii lui Dinamo Kiev îi reproșează lui Mircea Lucescu declarațiile legate de războiul din Ucraina. „Trebuie să plece”

Sorin Barbu 15.03.2022, 11:36
Fanii lui Dinamo Kiev îi reproșează lui Mircea Lucescu declarațiile legate de războiul din Ucraina. „Trebuie să plece”

Mircea Lucescu a încercat să nu dea declarații legate de ceea ce se întâmplă în Ucraina pentru că i-a fost teamă că vor exista interpretări nedorite. Și a avut dreptate. Antrenorul român a fost aspru criticat de fanii lui Dinamo Kiev, în urma unor declarații care au apărut în presa din Italia, și i s-a cerut demisia.

Fanii lui Dinamo Kiev i-au cerut lui Mircea Lucescu să plece din Ucraina

Am intrat în ziua cu numărul 20 de când trupele Federației Ruse au intrat în Ucraina, din ordinul președintelui Vladimir Putin. Mircea Lucescu se afla în Kiev când au început ostilitățile și a plecat în România cu mașina. Drumul a fost riscant și a durat 17 ore.

„Il Luce” s-a implicat și i-a ajutat pe jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să plece acasă prin România. A spus de multe ori că a fost impresionat de drama din Ucraina și că războiul trebuie să se oprească imediat.

Rusia nu abandoneaza planurile de a incercui capitala Kiev. Acuzatii si la adresa vecinului Belarus
 

Antrenorul lui Dinamo Kiev a acordat zilele trecute un interviu în Italia. A spus că nu este de acord ca sportivii ruși să fie excluși din competițiile internaționale.

„ Sportivii trebuie să rămână în competiții, au muncit toată viața lor pentru a avea această șansă. Sportul nu poate decât să ajute și să unească”, a afirmat Mircea Lucescu.

Dar declarația care a stârnit rumoare a fost cea în care a vorbit despre legături strânse între ruși și ucraineni.

„Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii și rușii au trăit împreună, ca frații.
Acum problema este una politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu va câștiga nimeni”, a mai spus Lucescu, potrivit Tutto Sport.

Aceste vorbe i-au înfuriat pe fanii lui Dinamo Kiev, care oricum nu-l aveau la inimă pe antrenorul român. I-au cerut să plece de la echipă.

„Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (n.r. patronul clubului) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece.

Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au transmis ultrașii lui Dinamo Kiev, conform site-ului new.sport.ua. Mulți dintre fanii echipei din capitala Ucrainei s-au înrolat voluntar în forțele care atacă armata Federației Ruse.

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev în vara anului 2020. Suporterii l-au contestat din prima zi și i-au amintit de anii petrecuți la rivala Șahtior Donețk.

Urmăriți Impact.ro și pe