Familia Regală a României, întâlnire cu Elisabeta a II-a. Unde au fost primiţi Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu

Nicu Stan 25.11.2021, 21:08
Familia Regală a României, întâlnire cu Elisabeta a II-a. Unde au fost primiţi Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu

Familia Regală a României a avut o întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a. Unde au fost primiţi Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu. Familia Regală a României efectuează zilele acestea cea de-a șasea vizită oficială externă din acest an.

Familia Regală a României a fost primită de Elisabeta a II-a. Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, în vizită oficială în Marea Britanie

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, precum şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au demarat o vizită în Anglia.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu sunt într-o vizită cu caracter public în Regatul Unit, între zilele de 24 și 27 noiembrie 2021.

Familia Regala a Romaniei, vizita oficiala in Marea Britanie
Familia Regala a Romaniei, vizita oficiala in Marea Britanie

A șasea vizită oficială în străinătate a familiei Regale din România, în 2021

Este cea de-a șasea prezență externă a Familiei Regale a României în acest an. Prima vizită a Familiei Regale din România la Londra a avut loc în anul 1874, atunci când Principele Suveran Carol I și Principesa Elisabeta (Carmen Sylva) s-au întâlnit cu Principele și Principesa de Wales, deveniți mai târziu Regele Edward VII și Regina Alexandra.

Când a avut loc prima vizită a familiei Regale din România în Anglia

De asemenea, prima vizită regală britanică în România s-a desfășurat la Castelul Peleș, în anul 1888, atunci când viitorul Rege Edward VII a fost oaspetele Regelui Carol I, informează romaniaregala.ro.

Cele mai recente vizite regale ale familiei Regale din România în Anglia au avut loc în luna decembrie a anului 2018 și în decembrie 2019.

Familia Regală din România, primită la castelul Windsor

De asemenea, majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort au fost primiți la Castelul Windsor de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a
ieri, 24 noiembrie. Aceștia au vizitat Colegiul Regal de Apărare (RCDS).

”La vizită au luat parte Excelența Sa doamna Laura Popescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Au fost prezenți Excelența Sa domnul Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, cancelarul Casei Majestății Sale, dl Traian Sârcă, și șeful de Cabinet al Custodelui Coroanei, dra Liana Greavu.

Cine a întâmpinat familia Regală din România

Cuplul regal a fost întâmpinat de generalul-locotenent Sir George Norton KCVO CBE, comandantul Colegiului Regal de Apărare, și de generalul-maior Stephen McMahon CBE.

Prestigioasa instituție militară a fost fondată în anul 1927 la inițiativa lui Winston Churchill, sub numele de Imperial Defence College. Colegiul a fost vizitat de Familia Regală română în februarie 2017, iar membrii colegiului au vizitat Palatul Elisabeta în mai 2018.

Ce a stabilit familia regală din România cu RCDS

Custodele Coroanei și Principele Radu au purtat un dialog cu cursanții anului 2021 ai RCDS pe teme legate de actualitatea Uniunii Europene și a NATO. De asemenea, Majestatea Sa și comandantul colegiului au discutat despre posibilitatea de a organiza, în cursul anului 2022, o întâlnire între cursanții colegiului și cei ai Universității Naționale de Apărare Carol I”, mai informează sursa citată mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe