Familia Halep, datorii de milioane de euro. Jucătoarea de tenis a rămas fără cuvinte când a aflat adevărul

Cristian Cojocaru, Daria Petrescu 27.02.2021, 15:25
Familia Halep, datorii de milioane de euro. Jucătoarea de tenis a rămas fără cuvinte când a aflat adevărul

Imperiul imobiliar pe care îl deține familia Halep pare să adune datorii de milioane de euro. Comparativ cu anul trecut, investiția în blocurile din Mamaia pare să arate o cifră de afaceri în continuă descreștere, așa cum se arată în ultimul bilanț depus.

Familia Halep adună datorii de milioane de euro

Compania lui Nicolae Halep, New Concept Imob S.R.L. arăta la finele anului 2019, potrivit ultimului bilanț depus la Ministerul Finanțelor datorii de speste 15 milioane de lei. Cifra de afaceri a firmei este în scădere comparativ cu anul anterior, astfel că în 2019 aceasta arăta o sumă de 120.298 de lei, în timp ce în 2018 suma se ridica la 541.710 lei.

Chiar și dacă ar vinde în acest moment proprietățile pe care le deține, tot nu ar putea acoperi datoria de peste 15 milioane de lei. Această veste i-a dat mari bătăi de cap campioanei române care a rămas pur și simplu stupefiată când a auzit despre această problemă financiară. Datoria familiei celei mai bune jucătoare de tenis din România a ajuns la suma de trei milioane de euro.

Imperiul imobiliar al familie este în pragul colapsului din cauza investițiilor neprofitabile. Simona Halep a reușit să câștige 37 de milioane de dolari din tenis, iar cu un spirit de antreprenor, a decis ca o mare parte din bani să o investească alături de familia ei în afaceri imobiliare. Unul dintre cele mai importante proiecte este reprezentat de blocurile de locuințe ridicat în zona Mamaia Nord.

Afacerea cu imobiliare a familiei Halep este aproape de colaps
Afacerea cu imobiliare a familiei Halep este aproape de colaps

Domeniul imobiliar nu a fost afectat de pandemie

Deși profitul a crescut ușor, afacerea tot a cunoscut o traiectorie descrescătoare. Astfel, firma familiei Halep a declarat că deține în conturi suma de 376.164 de lei și are de recuperat datorii în valoare de 398.161 de lei. Toate activele firmei care sunt reprezentate de terenuri și construcții, abia ating suma de 15 milioane de lei. Compania a avut în anul 2019 un număr mediu de 5 angajați.

Deși pandemia a culcat la pământ multe domenii economice, sectorul imobiliar a rămas intact. Așadar, prețurile imobilelor s-au menținut și uneori chiar au crescut. În ciuda acestor probleme fiananciare cu care se confruntă familia Simonei Halep, sportiva nu vrea să se retragă din afacerea cu imobiliare.

Campioana română are planuri mari pe viitor. Aceasta dorește să ridice o clinică privată dar și un hotel în Constanța. Simona Halep a mai achiziționat și un hotel în Poiana Brașov în urmă cu câțiva ani. Pe lângă toate aceste investiții, ea mai deține câteva imobile în Constanța și și-a cumpărat o vilă în cartierul Primăverii și alte câteva apartamente în zona Nordului din Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe