Familia Alexandrei Măceșanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă. Răsturnare incredibilă în dosarul Caracal

Stan Filon 21.05.2023, 08:45
Familia Alexandrei Măceșanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă. Răsturnare incredibilă în dosarul Caracal

Familia Alexandrei Măceșanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea fiicei lor! Avocatul familiei a explicat cum s-a ajuns în această situație foarte ciudată și de ce a recurs la acest demers.

Familia Alexandrei Măceșanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu a acordat recent un interviu în care a explicat de ce a solicitat achitarea lui Gheorghe Dincă. „Monstrul din Caracal”, cum mai este cunoscut Dincă, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Iată cum a explicat demersul solicitat de familie în instanță.

„Am făcut apel împotriva sentinței prin care Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani având în vedere faptul că infracțiunea de omor calificat nu subzistă din punct de vedere legal. Când spun acest lucru mă refer la faptul că din cele trei rapoarte de expertiză niciunul nu a putut demonstra, în condițiile în care a fost găsit ADN-ul, din ce dinte a fost găsit ADN-ul. Avem 32 de dinți în gură. Nu s-a precizat ce dinte a avut pulpă dentară pentru a putea să se extragă acel ADN.

Familia Alexandrei Macesanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dinca
Familia Alexandrei Macesanu a cerut achitarea lui Gheorghe Dinca

„Nu se justifică modalitatea în care Gheoghe Dincă a ucis-o pe Alexandra”

Mai mult decât atât, la fața locului s-au găsit oseminte care nu au fost identificate ca fiind ale Alexandrei. Deci nu s-a stabilit cui aparține ADN-ul. S-a specificat doar faptul că aparține unei persoane de sex feminin și nimic mai mult. Anomaliile care apar în această situație sunt că DIICOT a constatat decesul Alexandrei în 25 iulie 2019, INML – prin raportul care a depistat ADN-ul a inserat faptul că este decedată la data de 26 iulie.

Instanța de fond a înlăturat solicitarea noastră de anulare a acestui act constatator de deces pentru că nu se justifică modalitatea în care Gheoghe Dincă a ucis-o pe Alexandra. În acel butoi de 0,5 tablă grosime, un cadavru dacă era ars rămânea carbonizat, nicidecum descompus”, a spus Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, la Realitatea Plus.

„Și-au bătut joc, au umilit cele două familii”

Aurel Moldovan, apărătorul familiei Măceșanu, a vorbit despre situația cazului din Caracal și despre Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare, despre care spune că nu avea cum să ardă un cadavru în acel butori din spatele curții lui.

„Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani pentru două infracțiuni de omor calificat, trafic de persoane, viol, profanare de morminte și cadavre. Am făcut apel împotriva acestei sentințe, având în vedere faptul că din probele administrate în această cauză nu rezultă cu claritate că Gheorghe Dincă este și criminal și aici mă refer la rapoarte de expertiză care nu au clarificat sub nicio formă modalitatea în care s-a extras acel ADN al Alexandrei Măceșeanu și modalitate în care cadavrul a ars în butoi.

S-a judecat apelul. Pe 30 mai urmează să se dea o decizie. Ceea ce vreau să spun este că sunt nemulțumit de modalitatea instanțelor de judecată de la Tribunalul Olt și Curtea de Apel Craiova pentru că și-au depășit rolul activ, practic, și-au bătut joc, au umilit cele două familii respingând pe bandă rulantă toate probele care conduceau la lămurirea situației”, a precizat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...