Facturile la energie, cu întârzieri fabuloase: de ce trebuie să pui bani deoparte pentru curent și gaz

Gabriel Peneș 14.12.2022, 10:11
Facturile la energie, cu întârzieri fabuloase: de ce trebuie să pui bani deoparte pentru curent și gaz

Facturile la energie, cu întârzieri fabuloase. Problema plăților pentru consumul de curent a devenit una dintre cele mai serioase pentru majoritatea românilor. Deși de la 1 ianuarie 2023 va intra în vigoare legea ce plafonează prețul energiei electrice, până atunci, mulți clienți se confruntă cu faptul că facturile sunt emise cu mari întârzieri, ceea ce îi determină să-și socotească foarte bine bugetul pentru a putea face față facturilor cumulate pe mai multe luni ce vor veni.

Facturile la energie, cu întârzieri fabuloase

Facturile la energie au devenit unul dintre coșmarurile românilor. Guvernul a plafonat prețul curentului începând cu 1 ianuarie 2023, dar, până atunci, o mulțime de clienți nu și-au primit facturile pe mai multe luni de la furnizorul de energie.

În urmă cu câteva timp, Hidroelectrica, cel mai mare și ieftin producător de energie electrică din România, a anunțat pe site-ul companiei că suspendă calcularea și emiterea de facturi la energie electrică până la data de 1 decembrie 2022. Motivul invocat a fost efectuarea unor ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date.

Data cu pricina a trecut însă deja de două săptămâni, dar pagina web pe care o poți accesa Aici nu a mai fost actualizată între timp. Din acest motiv, mulți români panicați au încercat să contacteze compania Hidroelectrica pentru a cere mai multe informații în legătură cu factura și plata energiei consumate, însă de cele mai multe ori nu au reușit.

„Au trimis un email, dar au ignorat întrebările, e un copy paste, site-ul nu cred că va fi gata în decembrie, la adresa de email formular.client intră un răspuns automat cu date expirate, iar la telefon sunt curios dacă a reusit să ia legătura cineva cu ei și sa primească un răspuns,” a scris un client pe o rețea socială, citat de ziare.com.

Facturile la energie, cu întârzieri fabuloase de ce trebuie să pui bani deoparte pentru curent și gaz
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, fiind o companie controlată de stat

De ce trebuie să pui bani deoparte pentru curent și gaz

Un alt client a povestit că a reușit să intre în legătură telefonică cu un angajat al furnizorului de electricitate abia după 50 de minute de așteptare.

„După 50 de minute de așteptare, iar doamna respectivă a spus că vor începe să emită facturile lunare din 15.01.2023. Acum rămâne de văzut dacă a spus adevărul”, a spus acesta.

Tot un client Hidroelectrica a declarat că din luna septembrie nu i-a fost emisă nicio factură, chiar dacă a trimis indexul lună de lună.

„Am făcut contract cu Hidroelectrica în septembrie și pentru ca nu s-a generat nici o factură, chiar dacă am trimis indexul 3 luni consecutiv, astăzi am sunat sa aflu ce s-a întâmplat cu facturile. Vă spun aici pentru a nu mai pierde timpul o oră la telefon. Au ajuns cu facturarea abia la luna a 6-a”, a povestit acesta, conform aceleiași surse.

Hidroelectrica este cel mai mare și ieftin producător de energie electrică din România, controlat de stat. După creșterea prețului la energie din ultimele luni, a beneficiat de cei mai mulți clienți noi, datorită prețului mic practicat, ajungând la 300.000 de clienți, triplu față de anul trecut.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....