Factură colosală la curent primită de o femeie din Craiova. A crezut că face infarct când a citit: “Cum să consum atât într-o casă de două camere?”

Cătălina Burghelea 18.11.2021, 13:01
Factură colosală la curent primită de o femeie din Craiova. A crezut că face infarct când a citit: “Cum să consum atât într-o casă de două camere?”

O femeie din Craiova a avut parte de șocul vieții în momentul în care a citit cât are de dat pe curentul consumat într-un apartament cu două camere. Proprietara este intrigată și spune că nu-și explică de unde provine această sumă colosală, mai ales că nu a primit o singură factură, ci patru!

O femeie a primit 4 facturi la curent în aceeaşi zi, de peste 16.000 de euro

Femeia a rămas blocată total când a văzut că, în aceeaşi zi, a primit patru facturi la curent, care ajungeau la suma incredibilă de 81.785 de lei. Halucinant este că nu a primit nicio explicaţie din partea furnizorului de energie electrică (vezi FOTO mai jos cu facturile).

A avut un mare șoc când s-a uitat pe facturi

Elena Mandocescu locuiește în orașul Craiova, împreună cu cei doi copii, într-un apartament de două camere. Femeia a povestit că era să-i stea inima când a văzut cele patru facturi la curent, toate adunate valorând peste 16.000 de euro.

„Am primit patru facturi, toate emise în aceeaşi zi, 26.10.2021, toate cu aceeaşi dată scadentă, 10.11.2021. Am crezut că fac infarct. Prima era în valoare de 111,21 lei. Pe aceea am şi plătit-o. A doua era de 2.411,46 lei, următoarea de 15.796,82 lei şi ultima de 59.717, 37 lei. Pe ultima factură, asta cea mai mare, am văzut că am un total de plată de 81.785,87 lei. Am sunat la Enel, am încercat să obţin o explicaţie, dar nimeni, absolut nimeni nu mi-a spus nimic. Mi-au zis că eu figurez la ei cu acest consum. Cum să consum atât? E imposibil. Eu stau într-o casă cu două camere, am un TV, un frigider şi 4 becuri. Maşina de spălat am cumpărat-o recent, în luna octombrie 2021. Cum să consum atât?”, a declarat Elena Mandocescu, potrivit RTV.

Membrii unei familii din Alba au trait socul vietii lor cand au vazut factura la curent. Suma uriasa pe care o au de plata

A mai trăit astfel de experiențe nefaste

Din păcate, doamna Mandocescu a mai trecut prin astfel de experiențe neplăcute provocate de furnizorii de energie electrică.

„Eu am fost iniţial la CEZ. Apoi am trecut la Enel. A fost o perioadă mare când îmi veneau facturi şi de la unii, şi de la alţii. Am făcut sesizări peste sesizări. Degeaba. De frică să nu mă debranşeze, le plăteam şi speram că-mi voi recupera cumva banii pentru că am acţionat în judecată CEZ-ul”, a dezvăluit femeia.

Va da Enel în judecată

Elena Mandocescu este hotărâtă să dea Enel în judecată. Potrivit spuselor sale, din facturile primite reiese că aceasta nu ar fi plătit deloc în ultimii trei ani. Păgubita nu-și explică de ce furnizorul de energie electrică nu a debranșat-o până acum, dacă avea restanțe așa de mari.

„Conform celor patru documente primite, perioada facturată este decembrie 2018 – septembrie 2021. Adică eu nu am plătit sumele astea exorbitante vreo trei ani. De ce nu m-au debranşat dacă aveam restanţele astea? Nimeni nu-mi dă nicio explicaţie”, a mai spus proprietara.

Nu a primit nicio explicație

Deși a trecut deja o lună de la emiterea facturilor uriașe, Enel nu a oferit explicații și nici nu a remediat situația. Așa că Elena Mandocescu va merge în instanță, pentru a-și face dreptate.

„Este clar că vorbim despre o eroare a furnizorului, dar a trecut o lună de la emiterea facturilor şi nimeni nu a îndreptat situaţia. Singura soluţie este să ne judecăm cu ENEL”, a precizat Mirela Trandafir, avocata femeii.

Prima factură: 111,21 de lei

A doua factură primită de Elena Mandocescu: 15.796,82 de lei

A treia factură: 2.411,46 de lei

A patra factură trimisă de Enel în aceeași zi:  59.717, 37 de lei

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...