Facilități de bugetari pentru angajații unei televiziuni private din România. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

Ana Anitoiu 08.08.2022, 16:14
Facilități de bugetari pentru angajații unei televiziuni private din România. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva

Angajații unei televiziuni private din România au primit în acest an facilități similare celor de care se bucură bugetarii, în premieră în țară. Un astfel de beneficiu a mai fost acordat doar de televiziunea publică.

Ce facilități de bugetari au angajații unei televiziuni private din țară

Mai exact, Pro TV a acordat, în premieră pentru televiziunile private din România, vouchere de vacanță pentru toți salariații săi, conform Paginademedia.ro. Aceștia se bucură în acest an de o sumă considerabilă pentru concedii.

Concret, angajaţii Pro TV ar fi primit tichete de vacanţă în valoare de 2.000 de lei. Conform aceleiași surse, astfel de beneficii au mai fost acordate în televiziuni doar de TVR, televiziunea publică, iar valoarea voucherelor a fost mai mică. Adică de 1.450 de lei pentru fiecare angajat.

Facilitati de bugetari pentru angajatii unei televiziuni private din Romania
Facilitati de bugetari pentru angajatii Pro TV

Ce avantaje au angajatorii care acordă astfel de beneficii

Tichetele de vacanță pot acoperi costuri la instituțiile din domeniul turistic din România. Aceste facilități le pot fi acordate celor care au contract individual de muncă și reprezintă venituri-extrasalariale oferite de angajator, în schimbul unor avantaje de ordin fiscal.

Mai exact, tichetele de vacanță sunt, conform legii, bilete de valoare ce se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Angajatorii nu plătesc contribuții sociale pentru ele, cum se întâmplă în cazul salariilor.

Companiile le oferă angajaților vouchere de vacanță scapă de plata contribuţiilor patronale şi salariale în limita sumei de 7.500 lei anual, pentru fiecare angajat. Firmele din mediul privat, ce le acordă salariaţilor astfel de tichete, înregistrează economii de 40% din bugetul alocat acestora, în comparație cu valoarea acordată prin prime cu plata în numerar.

Conform site-ului patronatelor din turism, anat.ro, profitul obţinut de companii prin acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariați în locul primelor plătite în numerar reprezintă majorarea bugetului de investiţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...