Face bani și după moarte. Ce sume a încasat Michael Jakson din drepturile de autor în ultimii ani

Daria Petrescu 02.04.2020, 08:39
Face bani și după moarte. Ce sume a încasat Michael Jakson din drepturile de autor în ultimii ani

Anul acesta se împlinesc 11 ani de la moartea lui Michael Jakson. Regele pop continuă să aducă bani familiei sale, din drepturile de autor. Artistul a făcut un stop cardiac și a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani.

Cei trei copii ai artistului primesc lunar o suma fabuloasa

Michael Jakson a fost înmormântat pe 29 august, în cadrul unei ceremonii private, în ziua în care ar fi împlinit 51 de ani.

Regele pop aduce anual familei suma de 75 de miliaone de dolari pe an, veniturile de autor reprezentând aproape 2,5 milioane de dolari. Videoclipurile sale au fost vizionate, în 2018, de mai bine de un miliard de ori pe YouTube.

Alte aproape 19 milioane de dolari pe an provin din vânzarea diverselor suveniruri care îl au pe Michael Jackson în prim-plan.

Datele publicate de Forbes în cursul anului trecut aratau că Michael Jackson a încasat cu 6 milioane de dolari. A incasat mai mult decât Adele și cu 8,5 milioane de dolari mai mult decât trupa Metallica.

Khaterine Jackson, mama regelui pop, primește peste un milion de dolari pentru creșterea copiilor celebrului artist.  Asta arată documentele oficiale ale tribunalului din Los Angeles.

Khaterine Jackson primește lunar 26.804 de dolari, iar cei trei copii ai solistului au o alocație de 60.000 de dolari fiecare.

Despre Michael Jackson

Artistul, care a murit in 2009, a lăsat în urmă 3 copii: Paris Jackson, Prince Michael Jackson și Prince Michael Jackson II.

Cântărețul a avut o căsnicie frumoasă alături de Debbie Rowe, o asistentă medicală, care i-a dăruit doi copii.  Prince și Paris au  concepuți prin fertilizare în vitro. Prince Michael Jackson al II-a este singurul copil biologic al starului și ultimul moștenitor.

Artistul, care a murit in 2009, a lăsat în urmă 3 copii
Artistul, care a murit in 2009, a lăsat în urmă 3 copii

Micuțul s-a născut în 2002, tot prin insemnicare artificială, dar cu materialul genetic al tatălui.

Copiii regelui pop poartă cenușa rămasă după incinerarea vedetei într-un colier special. „Cenușa lui Michael a fost împrăștiată în Neverland, proprietatea care a avut un sens special pentru artist”.

„Copiii trăiesc de parcă Michael ar veghea în permanență asupra lor”, au explicat cei care au dezvăluit jurnaliștilor secretul familiei Jackson. Regele pop a încasat în ultimii ani mai mulți bani decât orice altă celebritate care s-a stins.

Cum a murit Michael Jackson

Institutului de Medicină Legală din Los Angeles arăta că Michael Jackson a murit în urma unei „intoxicaţii profunde cu propofol”.

„Printre alte cauze ale decesului: efectul în urma substanţelor benzodiazepine”, se mai arată în declaraţia legiştilor, citată de CNN. Lorazepam, midazolam şi diazepam sunt cele mai cunoscute substanţe din clasa benzodiazepinelor.

Urmăriți Impact.ro și pe